Energie besparen

Isolatie zorgt ervoor dat in de winter de warmte in huis blijft en sluit de warmte in de zomer lang buiten. Hierdoor is er minder energie nodig om het comfortabel te houden in de woning.
Er zijn verschillende manieren om de woning te isoleren, dat kan door: vloerisolatie, gevelisolatie (spouwmuur), dakisolatie en dubbelglas. Daarnaast zorgt isolatie voor een verbetering van het wooncomfort.

Ik wil zonnepanelen, hoeveel kost dat?

De zonnepanelen worden geplaatst en kosten u niets. De prijs voor de opgewekte zonnestroom, die u gebruikt, is € 0.165. Voor de opgewekte stroom die u niet gebruikt en terug levert aan de energieleverancier, betaald u € 0.08. Hiervoor krijgt u van de energieleverancier een vergoeding van gemiddeld € 0.08.

U kunt zich via de direct regelen-knop "Zonnepanelen" aanmelden voor zonnepanelen.

Kan ik dubbelglas in mijn woning krijgen?

Dat kan als wij bij uw woning onderhoud uitvoeren en als dit technisch mogelijk is. Wilt u dubbelglas? Laat het ons weten, dan onderzoeken wij de mogelijkheden voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbelglas tijdens het uitvoeren van onderhoud aan uw woning. We vragen hiervoor geen huurverhoging.

Ik wil zonnepanelen op mijn huurwoning, hoe regel ik dat?

U kunt zich via de direct regelen-knop "Zonnepanelen" aanmelden. Dan ontvangt u van Wocozon een persoonlijk aanbod. Uiteraard moet uw woning hiervoor wel geschikt zijn. Het enige dat u hoeft te doen is het voorstel getekend terug te sturen naar Wocozon. Zodra Wocozon uw getekende voorstel binnen heeft, wordt u binnen enkele weken gebeld voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van de panelen. Het plaatsen van de zonnepanelen is in één dag klaar.

Meer informatie over zonnepanelen.

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning laten isoleren?

Wilt u uw woning energiezuiniger maken? Dan kunt u digitaal een aanvraag doen voor isolatie van het dak, de vloer en de ramen (dubbelglas) via de direct regelen-knop "Woningaanpassing". Ook zonnepanelen dragen bij aan een lagere energierekening.

Wilt u zonnepanelen? Dan kunt u dit regelen via de direct regelen-knop "Zonnepanelen".

Op de website Milieu Centraal vindt u allerlei tips om zelf energie te besparen

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag