Zonnepanelen op mijn woning

Internetten, de was doen, TV kijken; weet u dat een kwart van uw woonlasten bestaat uit energielasten? Dat is nu al zo en naar verwachting stijgen deze kosten alleen maar. Om uw plek onder de zon comfortabel en betaalbaar te houden biedt SallandWonen u nu de mogelijkheid zonnepanelen te laten plaatsen, zodat u profiteert van goedkopere, zelfopgewekte zonnestroom. Zonnestroom is gemiddeld 20% goedkoper dan de prijs die u betaalt bij uw huidige energieleverancier. Simpelweg omdat u een lagere energierekening ontvangt.

SallandWonen én Wocozon

Om ervoor te zorgen dat al onze daarvoor geschikte woningen zonnepanelen kunnen krijgen werken wij samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkend installateur. De firma is verantwoordelijk voor het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken dan kunt u contact opnemen met Wocozon. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe dat werkt, zonnepanelen van Wocozon:

Aanbod zonnepanelen

Wij plaatsen zonnepanelen op uw dak. Dit kost u niets. U betaalt slechts voor de opgewekte zonnestroom. De prijs van onze zonnestroom is gemiddeld 20% goedkoper dan de prijs die u betaalt bij uw huidige energieleverancier. Wij maken gebruik van twee tarieven. De prijs voor de opgewekte zonnestroom, die u gebruikt, is € 0,165. Voor de opgewekte zonnestroom, die u niet gebruikt en teruglevert aan de energieleverancier, betaalt u € 0,08. Hiervoor krijgt u van de energieleverancier een vergoeding van gemiddeld € 0,08. Deze vergoeding is dus ongeveer gelijk aan wat u ons betaalt als u meer zonnestroom opwekt dan u nodig heeft

Let op: u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.

Zie hieronder een rekenvoorbeeld van de situatie met en zonder zonnepanelen:

U gaat er altijd op vooruit

Wat gebeurt er als in een jaar de zon meer of minder dan gemiddeld schijnt?

Als de zon minder schijnt en er wordt minder opgewekt dan waar u voor betaalt dan krijgt u dit terug. Is het een zonnig jaar en er wordt meer opgewekt dan u betaalt?  Dan betaalt u afhankelijk of u het heeft verbruikt hiervoor bij.

Wij garanderen u bovendien dat het bedrag nooit hoger zal worden dan 16,5 eurocent én dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag dat u betaalt voor de stroom van uw energiebedrijf. Oftewel: u gaat er altijd op vooruit. 

Alle voordelen op een rijtje

  • Circa 20% lagere energierekening.
  • Bij minder opwekking krijgt u geld terug.
  • Geen rompslomp en gedoe
  • Door zelf groene stroom op te wekken, draagt u direct bij aan een beter milieu, voor uzelf en uw omgeving.
  • U zorgt er ook voor dat ons land minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen, zoals aardolie, aardgas en kolen.
  • Minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot.

Voorwaarden deelname
Alle daarvoor geschikte grondgebonden woningen van SallandWonen kunnen gebruiken maken van zonnestroom door het plaatsen van zonnepanelen. Uw woning is geschikt als:

  • Uw stroomverbruik per jaar ten minste 1400 kWh is.
  • U een schuin dak heeft en minstens 14m2 vrij dakoppervlakte heeft;
  • Er zijn geen bouwtechnische belemmeringen.

Ik doe mee
In 2017 zijn er 1000 contracten getekend. Omdat wij al onze woningen willen voorzien van zonnepanelen, krijgen vrijgekomen woningen zonnepanelen. Ook bij groot- en planmatig onderhoud bieden wij  zonnepanelen aan. Uiteraard kunt zich ook zelf aanmelden voor zonnepanelen.

Afspraak plaatsen zonnepanelen?
Heeft u zich aangemeld? Dan ontvangt u van Wocozon een persoonlijk aanbod. Uiteraard moet uw woning hiervoor wel geschikt zijn. Het enige dat u hoeft te doen is het voorstel getekend terug te sturen naar Wocozon. Zodra Wocozon uw getekende voorstel binnen heeft, belt de firma die de zonnepanelen bij u plaatst u voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van de panelen. Binnen één dag worden de panelen geplaatst.

Veelgestelde vragen
Heeft u nog vragen? Misschien staat uw vraag bij de 'Veel gestelde vragen'. Typ 'zonnepanelen' in het zoekvenster en u kunt doorklikken naar de 'Veel gestelde vragen'.