Zonnepanelen op mijn woning

Internetten, de was doen, TV kijken; weet u dat een kwart van uw woonlasten bestaat uit energielasten? Dat is nu al zo en naar verwachting stijgen deze kosten alleen maar. Om uw plek onder de zon comfortabel en betaalbaar te houden biedt SallandWonen u nu de mogelijkheid zonnepanelen te laten plaatsen, zodat u profiteert van goedkopere, zelfopgewekte zonnestroom. Zonnepanelen leveren u jaarlijks zo’n € 100,- voordeel op. Simpelweg omdat u een lagere energierekening ontvangt.

SallandWonen én Wocozon

Om ervoor te zorgen dat al onze daarvoor geschikte woningen zonnepanelen kunnen krijgen werken wij samen met Wocozon: een organisatie zonder winstoogmerk met als doel huurders van woningcorporaties te laten profiteren van zonnestroom. Wocozon laat de zonnepanelen plaatsen door een erkend installateur. De firma is verantwoordelijk voor het onderhoud van de zonnepanelen. Mochten de zonnepanelen niet optimaal werken dan kunt u contact opnemen met Wocozon. Zodra u zich heeft aangemeld voor zonnepanelen is Wocozon uw aanspreekpunt.

Tijdelijke zonnestroom-win-actie!
Inmiddels zijn al 1000 huurwoningen van SallandWonen voorzien van zonnepanelen. Het is geweldig dat al zoveel huurders van SallandWonen hebben gekozen voor zonnestroom. We hopen dat nog veel huurders dit goede voorbeeld gaan volgen. Op 8 november 2017 beloonden we de 1000
ste aanvrager van zonnepanelen met een duurzaam presentje. En we willen meer mensen in het zonnetje zetten! Daarom start Wocozon een tijdelijke promotie-actie, waarbij huurders van SallandWonen kans maken op 3 maanden gratis stroom. We belonen vanaf nu elke 10e aanmelder met deze aantrekkelijke prijs.

In onderstaand filmpje ziet u op een eenvoudige manier hoe dat werkt, zonnepanelen van Wocozon.

Aanbod zonnepanelen

De stroom die zonnepanelen opwekken noemen wij zonnestroom. U betaalt niet voor de zonnepanelen maar voor de opgewekte zonnestroom. U blijft een gedeelte van uw stoom afnemen van uw huidige energiebedrijf. Maar dankzij de zonnepanelen neemt u minder stroom bij hen af. Voor de zonnestroom betaalt u nooit meer dan 17,5 eurocent per kWh aan SallandWonen. Voor dit jaar betaalt u slechts 16,5 eurocent. Het voorschot voor zonnestroom is gemiddeld 20% lager dan het voorschot dat u op dit moment betaalt voor de stroom van uw huidige energiebedrijf. Dit voorschot kan dus omlaag en zo bespaart u direct. Zonnepanelen leveren een gemiddeld huishouden € 100,- voordeel per gezin per jaar op. En dat voordeel loopt verder op als de stroomprijzen stijgen.

Let op: u regelt zelf met uw energiebedrijf dat uw voorschot omlaag gaat vanaf het moment dat u zonnepanelen heeft.

Zie hieronder een rekenvoorbeeld van de situatie met en zonder zonnepanelen:


U gaat 
er altijd op vooruit
Als de zon minder schijnt en uw panelen wekken bijvoorbeeld minder stroom op dan verwacht, dan heeft dat voor u geen negatieve gevolgen. U krijgt dan dat deel van uw voorschot voor zonnestroom gewoon terug. En schijnt de zon meer, zodat u meer stroom opwekt dan verwacht? Dan is die zonnestroom gratis en neemt u minder stroom af bij uw energiebedrijf.

Wij garanderen u bovendien dat het bedrag nooit hoger zal worden dan 17,5 eurocent én dat dit bedrag altijd lager is dan het bedrag dat u betaalt voor de stroom van uw energiebedrijf. Oftewel: u gaat er altijd op vooruit.

Alle voordelen op een rijtje

  • 20% lagere energierekening
  • Geen prijsstijgingen in de toekomst
  • Vrije keus om mee te doen
  • Geen rompslomp en gedoe
  • Minder opgewekt? Geld terug van het betaalde voorschot.
  • Meer opgewekt? Gratis zonnestroom en minder stroomafname bij uw energiebedrijf

Voorwaarden deelname
Alle daarvoor geschikte grondgebonden woningen van SallandWonen kunnen gebruiken maken van zonnestroom door het plaatsen van zonnepanelen. Uw woning is geschikt als:

  • Uw stroomverbruik per jaar ten minste 1400 kWh is.
  • U een schuin dak heeft en minstens 14m2 vrij dakoppervlakte heeft;
  • Er geen andere bouwtechnische belemmeringen zijn.

Ik doe mee
In 2015 zijn er 650 contracten getekend, waarvan er al 365 geplaatst zijn. We hebben onze doelstelling van 500 zonnepanelen dus ruimschoots gehaald. Dit jaar is ons streven om 750 woningen te voorzien van panelen. Omdat wij al onze woningen willen voorzien van zonnepanelen, bieden wij (indien mogelijk) vrijgekomen woningen aan met zonnepanelen. Uiteraard kunt zich nog steeds aanmelden voor zonnepanelen.

Afspraak plaatsen zonnepanelen?
Heeft u zich aangemeld? Dan ontvangt u van Wocozon een persoonlijk aanbod zodra zij in uw wijk zonnepanelen gaan plaatsen. Uiteraard moet uw woning hiervoor wel geschikt zijn. Het enige dat u hoeft te doen is het voorstel getekend terug te sturen naar Wocozon. Zodra Wocozon uw getekende voorstel binnen heeft, belt de firma die de zonnepanelen bij u plaatst u voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van de panelen. Binnen één dag worden de panelen geplaatst.

Veelgestelde vragen
Heeft u nog vragen? Misschien staat uw vraag bij de 'Veel gestelde vragen'. Typ 'zonnepanelen' in het zoekvenster en u kunt doorklikken naar de 'Veel gestelde vragen'.