Huur betalen

Als u een woning van ons huurt, moet u maandelijks huur betalen. Door het ondertekenen van de huurovereenkomst stemt u ermee in dat u de huur op tijd betaalt. U betaalt de huur vóór de eerste van elke maand.

Waaruit is mijn huur opgebouwd?

Uw huur bestaat uit de kale (netto) huur en (eventuele) servicekosten.

Wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

De huur schrijven wij op de eerste werkdag van de maand af.

Hoe kan ik de maandelijkse huur betalen?

U kunt de huur op verschillende manieren aan ons betalen. Een daarvan is via een automatische incasso. Dit is het gemakkelijkst. U regelt dit in 'Mijn SallandWonen' via de 'Direct zelf regelen-icoon: Betalingswijze aanpassen'. Hierna schrijven wij de huur maandelijks, op de eerste werkdag van de maand, automatisch van uw rekening af.

Via "Mijn SallandWonen" heeft u ook de mogelijkheid om uw huur via iDeal te betalen. Na de betaling is de afschrijving ook gelijk zichtbaar.

Hoe machtig ik jullie voor een automatisch incasso voor het betalen van de huur?

Innbsp;"Mijn SallandWonen" past u zelf uw betalingswijze aan, via de 'Direct zelf regelen-knop: Betalingswijze aanpassen';

Als u voor of op de 18e van de maand een automatische incasso heeft geregeld, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging na de 18e? Dan start de automatische incasso een maand later.

Hoe beƫindig ik mijn automatische incasso?

U kunt daarvoor de rode intrekkingskaart (verkrijgbaar bij uw bank) aan ons toesturen. Is uw aanvraag voor of op de 18e van de maand bij ons binnen? Dan stopt de automatische afschrijving al de volgende maand. Ontvangen wij uw aanvraag na de 18e van de maand? Dan schrijven wij de huur nog een keer automatisch af.

Ik heb net zelf geregeld dat de huur via automatische incasso wordt betaald. Vanaf wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Als u de betalingswijze hebt aangepast vóór de 18e van de maand, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging na de 18e? Dan start de automatische incasso een maand later.

Naar welk rekeningnummer kan ik mijn huur overmaken?

U kunt de huur overmaken via internetbankieren. Ons bankrekeningnummer is NL 31 BNGH 02850 44 869 ten name van SallandWonen. Vermeldt in de omschrijving uw woonadres of het factuurnummer waarvoor u de betaling doet.

Let er wel op dat de huur vóór de eerste dag van de maand binnen moet zijn. Daarnaast moet u zelf de huuraanpassing of andere wijzigingen verwerken.

Ik heb betalingsproblemen, wat moet ik doen?

Kunt u door omstandigheden de huur niet op tijd betalen, of dreigt er een achterstand te ontstaan? Dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een van onze incassoconsulenten. Samen zoeken we dan met u naar een oplossing.

U kunt digitaal een betalingsregeling aanvragen in 'Mijn SallandWonen' via de 'direct zelf regelen-ikoon: Betalingsregeling aanvragen'.

Is een betalingsregeling of betaalafspraak de beste oplossing, dan brengen we u daarvoor geen extra kosten in rekening. Ook kan het zijn dat we u adviseren om conact op te nemen met een hulpverlenende instantie. Zo voorkomt u vervelende aanmaningsbrieven en dure incassokosten.

Met welke instanties werken jullie samen als het gaat om betalingsproblemen?

Instanties waar de incassoconsulenten van SallandWonen veel mee samenwerken zijn:

Voor de inwoners van de gemeente Raalte:
- GKB (Gemeentelijke Kredietbank)
- Humanitas Raalte Steunpunt Thuisadministratie 
  
Voor de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe:
- BAD (Budget Advies Bureau Deventer)
- Stichting Welzijn

Mijn huur is dubbel afgeschreven, kan ik een termijn teruggeboekt krijgen?

Als er een termijn per automatische incasso is afgeschreven, kunt u uw bank binnen 30 dagen opdracht geven om dit bedrag te storneren. Dit is de snelste manier om het bedrag weer op uw rekening bij te schrijven.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag