Huur betalen

Als u een woning van ons huurt, moet u maandelijks huur betalen. Door het ondertekenen van de huurovereenkomst stemt u ermee in dat u de huur op tijd betaalt. U betaalt de huur vóór de eerste van elke maand.

Wie kan me helpen om goed overzicht te krijgen in mijn financiële situatie?

U kunt gebruik maken van de website van Nibud  U kunt daar uw gegevens invoeren voor een persoonlijk budgetadvies.

Wilt u bekijken of u geld kunt besparen? dan kunt u gratis een afspraak maken met een bespaarexpert van de VoorzieningWijzer. Die komt bij u aan huis om door te nemen of wel optimaal gebruik maakt van bestaande regelingen en/of u kunt besparen op de vaste lasten. Dit is een gezamenlijk initiatief van gemeente Raalte en SallandWonen, waarbij een onafhankelijk bespaarexpert u helpt.

Lees hier meer over de VoorzieningenWijzer.

Ik heb een huurachterstand. Hoe vind ik hulp bij mijn financiële problemen?

Meer informatie hierover kan onze incassoconsulent u geven. Zij zijn te bereiken via 0572- 348 348 of incasso@sallandwonen.nl. U kunt ook hulp vragen bij de hulpverlende instanties:

Woont u in de gemeente Raalte, dan kunt u naar de volgende website: 
- Https://www.raalte.nl/schulddienstverlening-raalte of u kunt hulp vragen bij
- Humanitas Raalte, bereikbaar via 06 - 48 16 10 70 of ta.raalte@humanitas.nl
  
Woont u in de gemeente Olst-Wijhe, dan kunt u naar de volgende website:
- Https://olst-wijhe.nl/werk-en-inkomen/budgetadviesbureau-bad of u kunt hulp vragen aan
- "Financiën De Baas", bereikbaar via 0570 - 54 73 50 of via Https://www.financiendebaas.nl.

SallandWonen werkt samen met verschillende instanties. Bekijk in het overzicht: de sociale kaart,  welke instanties u ondersteuning kunnen bieden op allerlei gebieden.

Waaruit is mijn huur opgebouwd?

Uw huur bestaat uit de kale (netto) huur en (eventuele) servicekosten.

Wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

De huur schrijven wij op de eerste werkdag van de maand af.

Hoe kan ik de maandelijkse huur betalen?

U kunt de huur op verschillende manieren aan ons betalen. Een daarvan is via een automatische incasso. Dit is het gemakkelijkst. U regelt dit door in te loggen op 'Mijn SallandWonen'. Hierna schrijven wij de huur maandelijks, op de eerste werkdag van de maand, automatisch van uw rekening af.

Door in te loggen op 'Mijn SallandWonen' heeft u ook de mogelijkheid om uw huur via iDeal te betalen. Na de betaling is de afschrijving ook gelijk zichtbaar.

Hoe machtig ik jullie voor een automatisch incasso voor het betalen van de huur?

Door in te loggen op 'Mijn SallandWonen' kunt u zelf uw betalingswijze aanpassen.

Als u voor of op de 18e van de maand een automatische incasso heeft geregeld, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging na de 18e? Dan start de automatische incasso een maand later.

Hoe beëindig ik mijn automatische incasso?

U kunt daarvoor de rode intrekkingskaart (verkrijgbaar bij uw bank) aan ons toesturen. Is uw aanvraag voor of op de 18e van de maand bij ons binnen? Dan stopt de automatische afschrijving al de volgende maand. Ontvangen wij uw aanvraag na de 18e van de maand? Dan schrijven wij de huur nog een keer automatisch af.

Ik heb net zelf geregeld dat de huur via automatische incasso wordt betaald. Vanaf wanneer schrijven jullie de huur automatisch af?

Als u de betalingswijze hebt aangepast vóór de 18e van de maand, dan wordt de huur van de eerstvolgende maand automatisch van uw rekening afgeschreven. Ontvangen wij uw machtiging na de 18e? Dan start de automatische incasso een maand later.

Op welke manieren kan ik mijn maandelijkse huur betalen?

U betaalt de huur, zoals opgenomen in de huurovereenkomst, vooruit. Dit betekent dat u de huur voor de eerste dag van de maand dient te voldoen. Het betalen van de huur kan opverschillende manieren.

U kunt:

  • SallandWonen machtigen om uw huur elke maand automatisch via uw bank- of girorekening te incasseren. De huur wordt dan maandelijks op de eerste werkdag van de maand van uw bank of girorekening afgeschreven.
  • U kunt het ook zelf regelen, bijvoorbeeld met telebankieren, om via een zogenaamde periodieke betaling maandelijkse de huur aan ons over te maken op NL 31 BNGH 02850 44 869. Toekomstige wijzigingen in de huurprijs moet u dan opnieuw invoeren.
  • Per PIN betalen aan de balie.

Het verlenen van een machtiging aan SallandWonen is de gemakkelijkste manier om ervoor te zorgen dat u de juiste huur op tijd betaalt. U hoeft niet op te letten dat u op tijd betaalt en wij zorgen ervoor dat het juiste bedrag wordt afgeschreven. Het is wel belangrijk dat er, op het moment dat de huur van uw rekening wordt afgeschreven, voldoende saldo op uw rekening staat. U kunt de machtiging overigens stopzetten wanneer u dat wilt. Als u het niet eens bent met een afschrijving, dan kunt u uw geld binnen dertig dagen via uw bank op uw rekeninglaten terugstorten (storneren).

Naar welk rekeningnummer kan ik mijn huur overmaken?

U kunt de huur overmaken via internetbankieren. Ons bankrekeningnummer is NL 31 BNGH 02850 44 869 ten name van SallandWonen. Vermeldt in de omschrijving uw woonadres of het factuurnummer waarvoor u de betaling doet.

Let er wel op dat de huur vóór de eerste dag van de maand binnen moet zijn. Daarnaast moet u zelf de huuraanpassing of andere wijzigingen verwerken.

Ik heb betalingsproblemen, wat moet ik doen?

Kunt u door omstandigheden de huur niet op tijd betalen, of dreigt er een achterstand te ontstaan? Dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een van onze incassoconsulenten. Samen zoeken we dan met u naar een oplossing.

U kunt digitaal een betalingsregeling aanvragen door in te loggen op .

Is een betalingsregeling of betaalafspraak de beste oplossing, dan brengen we u daarvoor geen extra kosten in rekening. Ook kan het zijn dat we u adviseren om conact op te nemen met een hulpverlenende instantie. Zo voorkomt u vervelende aanmaningsbrieven en dure incassokosten.

Met welke instanties werken jullie samen als het gaat om betalingsproblemen?

Instanties waar de incassoconsulenten van SallandWonen veel mee samenwerken zijn:

SallandWonen werkt samen met verschillende instanties. Bekijk in het overzicht: de sociale kaart,  welke instanties u ondersteuning kunnen bieden op allerlei gebied.

Mijn huur is dubbel afgeschreven, kan ik een termijn teruggeboekt krijgen?

Als er een termijn per automatische incasso is afgeschreven, kunt u uw bank binnen 30 dagen opdracht geven om dit bedrag te storneren. Dit is de snelste manier om het bedrag weer op uw rekening bij te schrijven.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag