Erfafscheiding

Het is gebruikelijk tussen u en uw buren een erfafscheiding te plaatsen. Dit kan een haag zijn of bijvoorbeeld een schutting of hekwerk. Stem altijd goed af met uw buren voordat u iets plaatst of verandert.

Mag ik een schutting verwijderen of een andere schutting neerzetten?

Het ligt er aan waar de erfafscheiding staat. Staat de afscheiding op de erfgrens? Dan kunt u niets veranderen zonder overleg met uw buren.

Lees de uitgebreide informatie in de folder Tuinonderhoud-het beleid. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

U mag uw tuin naar eigen inzicht inrichten. Wij vinden het belangrijk dat uw tuin een verzorgde indruk maakt. Dus:

  • Geen hoog opschietend onkruid, overhangende takken of een kapotte schutting.
  • De erfafscheiding aan de voorzijde van uw woning mag niet hoger zijn dan 1 meter.
  • Het snoeien van bomen is uw verantwoordelijkheid. Bomen mogen niet te hoog worden of overlast of beschadigingen aan de woning veroorzaken.
  • Ook mag de tuin niet vol staan met goederen en vuilniszakken.
  • Uw tuin is niet bedoeld voor de stalling van auto's, caravans of boten. U mag niet parkeren in de voor- of achtertuin.

Lees de uitgebreide informatie in de folder Tuinonderhoud-het beleid. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag