Onderhoud

Naast het verhelpen van reparatieverzoeken houden wij de kwaliteit van woningen op pijl door projectmatig te onderhouden. We verbeteren niet altijd alleen de technische kwaliteit, maar we nemen vaak ook maatregelen om de woning aan te passen aan de eisen van deze tijd. Wat we doen verschilt per woning. Vaak bieden we in overleg met bewoners verschillende keuzemogelijkheden aan.

Wanneer wordt de buitenzijde van mijn woning geschilderd?

Op onze website kunt u het geplande onderhoud terugvinden bij 'Onze projecten'. Staat uw woning er niet bij? Neem dan telefonisch contact met ons op. 

Kan ik dubbelglas in mijn woning krijgen?

Dat kan alleen  als wij bij uw woning onderhoud uitvoeren en als dit technisch mogelijk is. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbelglas tijdens het uitvoeren van onderhoud aan uw woning. We vragen hiervoor geen huurverhoging.

Waar kan ik vinden welke reparaties jullie uitvoeren en welke ik zelf moet doen?

Een overzicht van werkzaamheden welke SallandWonen uitvoert en welke onderhoudswerkzaamheden voor uzelf zijn, kunt nalezen in de folder 'Onderhouds ABC-wie doet wat?'. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Wat is een conditiemeting?

Ons onderhoud plannen wij jaren vooruit. We controleren voor de start van het onderhoud of het onderhoud inderdaad nodig is. Dit noemen wij een conditiemeting. Hiervoor vragen wij aannemers en andere specialisten om controles te doen in en rondom woningen. Hierbij kunt u denken aan het schilderwerk, het dak en het voegwerk.

In mijn wijk wordt onderhoud uitgevoerd. Waaraan herken ik de medewerkers?

Wij informeren de betrokken wijkbewoners per nieuwsbrief over de gang van zaken bij het onderhoud. Hierin staat duidelijk beschreven waaraan de medewerkers van hun bevoegdheden te herkennen zijn.

In mijn wijk wordt onderhoud uitgevoerd. Wat doe ik als ik twijfel als iemand zegt dat hij bij mij in huis een klus moet doen?

Laat hen niet binnen en neem direct contact op met de uitvoerder van het onderhoudsproject.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag