Woningaanpassing

Heeft u wensen om uw woning te verbeteren? Bijvoorbeeld dubbel glas, centrale verwarming, isolatie of een nieuwe keuken? Doe dan bij ons een aanvraag, via aanvraag woningaanpassing

Onder woningaanpassing vallen de verbeteringen, die op verzoek en voor rekening van de huurder (door ons) worden aangebracht. We beoordelen de aanvraag voor een woningaanpassing onder andere op de volgende punten: gevolgen voor de huur(prijs), technische (on)mogelijkheden en verhuurbaarheid. Wordt uw aanvraag door ons positief beoordeeld, dan ontvangt u van ons een voorstel, met daarin de eventuele gevolgen voor uw huurprijs. 

Twijfelt u of de door u gewenste woningaanpassing mogelijk is? Vraag het ons dan.

Ik wil graag een dakkapel op mijn woning. Kan dat?

Een dakkapel op een woning plaatsen is niet toegestaan

Ik wil besparen op mijn energiekosten. Kan ik mijn woning (laten) verbeteren?

Wilt u uw woning energiezuiniger maken? Dan kunt u digitaal een aanvraag doen voor isolatie van het dak, de vloer en de ramen (dubbelglas) via de direct regelen-knop "Woningaanpassing". Ook zonnepanelen dragen bij aan een lagere energierekening.

Wilt u zonnepanelen? Dan kunt u dit regelen via de direct regelen-knop "Zonnepanelen"

Waar kan ik een aanvraag indienen voor een Wmo-aanpassing in de woning?

U kunt een Wmo-aanvraag (Wet maatschappelijke ondersteuning) indienen bij uw gemeente. Elke gemeente heeft een apart zorgloket of Wmo-loket . Het loket beoordeelt uw aanvraag. Aanpassingen kosten geld. De Wet maatschappelijke ondersteuning vergoedt deze aanpassingen deels of volledig. Het kan dus zijn dat u een eigen bijdrage moet betalen. Het Wmo-loket geeft u hierover alle informatie.

De huur van mijn woning is verhoogd door een woningaanpassing. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Als u de nieuwe huurprijs via de website van de Belastingdienst/Toeslagen doorgeeft, passen zij uw huurtoeslag aan. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon 0800-0543. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Welke woningaanpassingen kan ik aanvragen?

U kunt door in te loggen op 'Mijn SallandWonen' via de direct regelen-knop "Woningaanpassing" meerdere aanpassingen aanvragen, zoals:

  • energiebesparende maatregelen, zoals: dubbel glas, vloer- en/of dakisolatie
  • doucheverbetering;
  • toiletverbetering;
  • dakraam;
  • cv-installatie met HR-ketel;
  • Bijzondere aanvragen worden altijd individueel bekeken.

Daarnaast kunt u via de direct regelen-knop "Zonnepanelen" uw aanvraag voor zonnepanelen indienen.

Mijn huur wordt verhoogd als ik een woningaanpassing aanvraag? Hoe werkt dat?

De huur kan verhoogd worden als wij aanpassingen aanbrengen in uw woning. Dit gebeurt om de kosten te dekken. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van dubbel glas of centrale verwarming krijgt de woning meer punten. Vaak levert zo'n verbetering een energiebesparing op. U wordt altijd vooraf door ons op de hoogte gebracht.

Let op! Als u huurtoeslag ontvangt moet u de wijziging van de maandelijkse huurprijs zelf doorgeven aan de Belastingdienst/Toeslagen.

Kan ik dubbelglas in mijn woning krijgen?

Dat kan als wij bij uw woning onderhoud uitvoeren en als dit technisch mogelijk is. Wilt u dubbelglas? Laat het ons weten, dan onderzoeken wij de mogelijkheden voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij het dubbelglas tijdens het uitvoeren van onderhoud aan uw woning. We vragen hiervoor geen huurverhoging.

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

U kunt bij ons isolatie aanvragen voor bijvoorbeeld vloeren, daken, en ramen. U hoort van ons of isolatie mogelijk is. Dubbele beglazing brengen we alleen aan tijdens het uitvoeren van onderhoud.

Hoe snel krijg ik bericht of mijn verzoek om woningaanpassing akkoord is?

U krijgt binnen 7 werkdagen bericht van ons. Het kan zijn dat we eerst een opname van de woning moeten doen. Deze zullen we dan zo snel mogelijk inplannen. Als de door u aangevraagde aanpassing mogelijk is, ontvangt u een voorstel. Als u aanvraag niet mogelijk is, leggen we u dat uit. 

Kan ik centrale verwarming (CV) in mijn woning krijgen?

Dat kan als dit technisch mogelijk is.

U kunt een verzoek bij ons indienen via de direct regelen-knop "Woningaanpassing". Dan onderzoeken wij dat voor u. Zijn er geen bezwaren? Dan plaatsen wij de centrale verwarming. Hier vragen wij wel een huurverhoging voor. Wij plaatsen geen centrale verwarming als u een huurachterstand heeft.

Ik wil zonnepanelen op mijn huurwoning, hoe regel ik dat?

U kunt zich via de direct regelen-knop "Zonnepanelen" aanmelden. Dan ontvangt u van Wocozon een persoonlijk aanbod. Uiteraard moet uw woning hiervoor wel geschikt zijn. Het enige dat u hoeft te doen is het voorstel getekend terug te sturen naar Wocozon. Zodra Wocozon uw getekende voorstel binnen heeft, wordt u binnen enkele weken gebeld voor het maken van een afspraak voor het plaatsen van de panelen. Het plaatsen van de zonnepanelen is in één dag klaar.

Meer informatie over zonnepanelen.

Wanneer wordt de door mij aangevraagde aanpassing uitgevoerd?

Hebben wij uw akkoordverklaring al getekend retour ontvangen? Dan geven wij de opdracht door aan de aannemer of installateur die de werkzaamheden bij u gaat uitvoeren. Zij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. Heeft u nog niets gehoord van de aannemer of installateur? Neemt u dan contact met ons op, dan zoeken wij dit voor u uit.

Ik wil graag op inductie gaan koken in plaats van op gas. Mag dat?

Voor het koken op inductie moeten er aanpassingen gedaan worden in de meterkast (extra groep) en moet er een speciaal stopcontact (perilex) in de keuken worden geplaatst. Deze aanpassing moet u altijd schriftelijk of per e-mail bij ons aanvragen en uit laten voeren door een erkend installateur. De kosten hiervan zijn altijd voor uw eigen rekening.

Ik wil graag een extra groep in de meterkast. Kan dat?

Hiervoor kunt u contact opnemen met een erkend installateur. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag