Loting

SallandWonen biedt op twee manieren haar woningen aan. Normaal gesproken wordt ons aanbod op basis van inschrijfduur verdeeld, het overige deel op basis van loting. Als een woning op basis van loting wordt aangeboden dan wordt dit in de tekst van de woningaanbodadvertentie van de betreffende woning vermeld.

Wat zijn lotingwoningen?

Dit zijn aanbodwoningen waarbij iedereen die hierop reageert evenveel kans maakt op een toewijzing. In deze gevallen wordt er dus niet gekeken naar uw inschrijfduur als woningzoekende.

Hoe gaat de woningtoewijzing bij loting?

In het geval van loting selecteert de computer uit alle reacties één willekeurige kandidaat. Als de eerste kandidaat de woning niet accepteert, dan wordt nummer twee van de lotingslijst benaderd. Dit gaat zo door totdat iemand de woning accepteert.

Welke woningen worden via loting toegewezen?

Een klein deel van de woningen wordt toegewezen door loting. Over het algemeen zijn dit tussenwoningen verspreid over alle wijken waar wij woningen bezitten. Exacte adressen kunnen wij u niet geven, maar als een woning wordt verloot, staat dit duidelijk in de aanbodadvertentie vermeld.

Hoe vaak zijn er lotingwoningen?

Ongeveer 1x per week.

Mag ik een woning weigeren?

Een woning uit het woningaanbod kunt u weigeren zonder gevolgen. U kunt met uw inschrijving blijven reageren op de woningen uit het woningaanbod.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag