Urgentie

In het geval van een levensbedreigende of levensontwrichtende situatie kunt u mogelijk urgentie krijgen. Leest u de folder 'Een verzoek om urgentie'  door,  om te bepalen of u voor urgentie in aanmerking komt. Denkt u dat u in aanmerking komt? Leg uw situatie dan uit en stuur ons een e-mail. info@sallandwonen.nl.

Wat kost een urgentieaanvraag voor een woning?

Het aanvragen kost € 50,-

Ik kan mijn koopwoning niet meer betalen. Kom ik in aanmerking voor een huurwoning ?

Het maakt niet uit waar of hoe (huur of koop) u woont. U kunt zich altijd inschrijven als woningzoekende voor een huurwoning. Inschrijven doet u via via de direct regelen knop: 'Inschrijven'. U krijgt geen voorrang.

Denkt u voor urgentie in aanmerking te komen? Leest u dan de folder 'Een verzoek om urgentie'. Via de Urgentiewijzer in deze folder kunt u eenvoudig zien of u in aanmerking komt. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Ik heb een nieuwe baan. Krijg ik voorrang op een woning?

Nee, er is geen voorrangsregeling voor mensen die in ons werkgebied werken. U kunt zich inschrijven als woningzoekende en reageren op ons woningaanbod.

Ik heb medische beperkingen en moet naar een aangepaste woning in. Hoe regel ik dat?

U kunt zich melden bij de gemeente voor een Wmo-indicatie. Na beoordeling door deskundigen kunt u een medische urgentie voor aangepaste woningen krijgen.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag