Huurwoning kopen

SallandWonen verkoopt een klein deel van haar huurwoningen. Als wij een huurwoning verkopen, dan krijgt in eerste instantie de huidige huurder de mogelijkheid om deze woning te kopen. Als de huurder niet koopt, dan wachten wij totdat de huurder verhuist. Op dat moment wordt bekeken of de woning daadwerkelijk in verkoop wordt gezet of toch weer wordt verhuurd. Als de woning in verkoop gaat, wordt deze op de vrije markt in verkoop gezet bij makelaarskantoor "Salland Makelaardij Schrijver & Holterman. Wilt u meer informatie over een koopwoning? Neem dan contact op met Salland Makelaardij via telefoonnummer  088-200 6666 of per e-mail info@sallandmakelaardij.com.

Welke mogelijkheden zijn er om een huurwoning te kopen?

U kunt een voormalige huurwoning van ons kopen, zie het aanbod op onze website op de woningaanbod overzichtspagina.(zet de filter op 'koop'). Het makelaarskantoor doet hiervan de verkoop. Voor meer informatie kunt u via telefoonnummer contact met de makelaar opnemen.

Waar vind ik jullie koopaanbod?

De woningen die wij te koop aanbieden, vindt u op onze website op de woningaanbodpagina (zet het filter op 'koop').

Ik zie een leuke woning bij jullie koopaanbod. Wat moet ik doen?

Heeft u interesse? Neem dan contact op met makelaarskantoor Salland Makelaardij Schrijver & Holterman, via 088-200 6666. Zij regelen de verkoop voor ons.

Bieden jullie ook tussenvarianten aan, zodat ik eerst ga huren en daarna kopen?

Nee, op dit moment niet. Hiervoor kiezen wij bewust, omdat wij mensen niet de verplichting tot koop willen opleggen. Daarnaast willen wij onze verhuur zo transparant mogelijk houden en iedereen een gelijke kans geven. Zodra een woning niet verkocht wordt gaat deze weer terug in de verhuur, alle woningzoekenden kunnen daar dan op reageren.

Wat is een koopovereenkomst?

Een koopovereenkomst is een overeenkomst tussen een koper en verkoper. In de overeenkomst staat dat de verkoper het eigendom overdraagt aan de koper tegen een afgesproken prijs.

Wat is een taxatierapport?

Voor de verkoop van een woning laten wij een taxatierapport opstellen door een onafhankelijke taxateur. Dit is een objectieve waardebepaling van het onroerend goed. De taxatiewaarde bepaalt de vraagprijs van de woning. De taxatie wordt gedaan door een andere makelaar dan onze verkopende makelaar. Het taxatierapport is een jaar geldig.

Kan ik een bouwtekening/plattegrond van mijn woning krijgen?

Mochten wij deze nog in ons archief hebben, kunnen wij u dat mailen of per post sturen. Indien wij geen informatie hebben, kunt u contact opnemen met de gemeente, misschien dat zij nog informatie daarover hebben.

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Wilt u uw klacht via onze website of per e-mail bij ons indienen? We vragen u ons duidelijk uit te leggen waar u ontevreden over bent. Bij technische klachten vragen wij u ook foto's toe te voegen indien mogelijk. Dit voorkomt onduidelijkheid. Zodra wij uw klacht ontvangen hebben, nemen wij of de makelaar contact met u op.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Voor het passeren van de leveringsakte werken wij met vaste lokale projectnotarissen. Voor een hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte tegelijkertijd ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij de projectnotaris te regelen.

Kan ik mijn woning met Koopgarant kopen?

Nee, op dit moment bieden wij geen Koopgarant aan.

Hoe verkoop ik mijn koopgarantwoning aan jullie terug?

Stuur een aangetekende brief aan SallandWonen waarin u aangeeft dat u uw wonig wilt terugverkopen. Onze bemiddelende makelaar Salland Makelaardij neemt dan met u contact op om uitleg geven van de procedure en voorwaarden. Daarna vindt er een technische opname en taxatie plaats en krijgt u bericht over de prijs en voorwaarden.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag