2 extra appartementen in Brinkerhoek

In het appartementengebouw Brinkerhoek in Raalte verbouwen we de ontmoetingsruimte tot twee duurzame appartementen. Hiermee voegen we twee extra woonplekken toe aan de 21 appartementen in het gebouw.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Brinkerhoek - verbouw ontmoetingscentrum tot twee appartementen

Contactpersoon

Marijke Vlierhuis - woonconsulent van SallandWonen

e-mail: woonconsulent@sallandwonen.nl

Planning

start verbouw:  28 augustus 2017

gereed:             eind december 2017

De ontmoetingsruimte maakt plaats voor 2 tweekamerappartementen, die binnen de bestaande contouren van het gebouw worden gerealiseerd. Ze zijn elk ongeveer 55 m2 groot en hebben een balkon. De appartementen zijn voorzien van zonnepanelen en krijgen energieindices van 0,42 en 0,43 (A++ label).

De verenigingen die gebruik maakten van de ontmoetingsruimte hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van het (nieuwe) buurtcentrum ‘De Buut’ in Swaenewoerd.

In eerste instantie worden de twee nieuwe appartementen verhuurd aan cliënten van De Parabool. De Parabool heeft een 24-uurspost in het tegenovergelegen complex aan de Rozenstraat. We hebben een samenwerkingsovereenkomst met De Parabool afgesloten dat hun cliënten bij woningaanbiedingen in de toekomst voorrang krijgen tot een maximum van 8 appartementen.

Locatie

Appartementengebouw Brinkerhoek aan de Dahliastraat 26 t/m 68 in Raalte.