6 appartementen in Oudheidkamer Wijhe

De Oudheidkamer, ook bekend onder de naam ‘het Wijhes Museum’, aan de Kerkstraat in Wijhe is een gemeentelijk monument en onderdeel van het waardevolle dorpsgezicht van Wijhe.  In het karakteristieke pand gaan we nu 6 huurappartementen bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Oudheidkamer Wijhe

VERHUURINFORMATIE

Eind 2020 bieden we de appartementen voor de verhuur aan via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 

De huurprijs is nog niet bepaald. Zodra we dit weten plaatsen we dit op deze pagina.

We gaan beginnen met bouwen
Nu de aannemingsovereenkomst met Hemeltjen is ondertekend (op 26 februari 2020), kunnen we beginnen met de transformatie van het pand. Het karakteristieke pand wordt verbouwd tot 6 energie-arme appartementen, geschikt  voor 1- en 2- persoonshuishoudens.

Bouwwerkzaamheden/planning
Begin april is bouwbedrijf Hemeltjen gestart met het inrichten van de bouwplaats. (bouwkeet en opslagplaats voor materialen). Het terrein wordt afgezet met bouwhekken. Daarna is vanaf midden april gestart met de sloop- en restauratie/verbouw van het monumentale pand. We verwachten dat de bouw rond februari 2021 klaar is.

Nieuwe bestemming
Het pand is al een flink aantal jaren in bezit van SallandWonen en jaren verhuurd geweest aan de Historische Vereniging Wijhe. Omdat het monumentale pand toe was aan een grondige opknapbeurt, hebben we dit moment aangepakt om er woningen in te realiseren. Als het pand een woonfunctie krijgt, sluit dat aan bij de kerntaak van SallandWonen: ‘het verhuren van duurzame en betaalbare woningen’. De Historische Vereniging heeft inmiddels een nieuw onderkomen voor haar Wijhes museum gevonden in de winkelstraat van Wijhe. 

Praktische woningen met behoud van bijzonder karakter
De verbouwing van het monument naar een plek waar wordt gewoond was niet gemakkelijk. Het was een ingewikkelde puzzel voor architect Marcia Mulder van Architectenbureau 52Noord uit Olst. Zij vond het een uitdaging een plan te ontwikkelen dat recht doet aan de monumentale waarden van het pand en tegelijkertijd goede en praktische woningen oplevert voor de huurders van SallandWonen.

Samenwerken 
Er is intensief overleg geweest met de Gemeente Olst-Wijhe en het Oversticht. Dit is de organisatie die voor de gemeente Olst-Wijhe de ruimtelijke en monumentale kwaliteit in de gemeente bewaakt. Samen is het gelukt om een mooi plan te maken. De verbouwing is mede mogelijk door een subsidie van Provincie Overijssel voor de herbestemming van dit karakteristieke pand en zijn omgeving. Bouwbedrijf Hemeltjen uit Wijhe verbouwt het pand tot zes nagenoeg energie-arme appartementen.

Verhuurinformatie
Eind 2020 bieden we de appartementen voor de verhuur aan via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 
De huurprijs is nog niet bepaald. Zodra we dit weten plaatsen we dit op deze pagina.

Tekeningen

Foto's en impressies
Hieronder vindt u foto's en impressies van het project Oudheidkamer. 

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

__________________________________________________________________________________________________________

 

 

Locatie

Het pand staat aan de Kerkstraat 34 in Wijhe.