De Werfhorst - Botermakerstraat Raalte

Het kantoorgebouw aan de Botermakerstraat, onder Raaltenaren bekend als ‘de Werfhorst’, krijgt een nieuwe bestemming. Ons plan is om er 14 duurzame huurappartementen in te realiseren.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Appartementen in voormalig kantoorgebouw de Werfhorst

VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN

VERHUURINFORMATIE

  • We bieden in oktober 2019 de appartementen (2 weken lang) te huur aan via het woningaanbod op onze website en facebook. U kunt dan reageren.
  • De 14 appartementen worden in twee advertenties 'Botermakerstraat' aangeboden.
  • Eén advertentie van de 11 appartementen tot de 1e aftoppingsgrens (607 euro) en één advertentie voor de 3 appartementen tot de 2e aftoppingsgrens. 
  • De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
  • Alle leeftijden kunnen reageren.
  • De 14 appartementen zijn geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens; ze zijn tussen de 60 - en 65 m2 groot. 
  • De appartementen zijn qua ligging, lichtinval en indeling zo verschillend dat het heel moeilijk is voor de woningzoekende om een keus te moeten maken vanaf een tekening. Daarom ontvangen de kandidaten (de langst ingeschrevenen gereageerden) een uitnodiging voor een kijkmoment op een zaterdagochtend om ter plekke te kunnen kijken en ervaren welk appartement men graag wil gaan huren. Op de maandagavond erna kan men op het uitgiftemoment om de beurt (in volgorde van langste inschrijfduur) aangeven welk appartement het gaat worden.

Let op: 
U moet voor al onze woningen ingeschreven staan als woningzoekende, om te kunnen reageren. U kunt zich vooraf niét specifiek voor een (of deze) nieuwbouwwoning inschrijven. Nieuwbouwwoningen bieden wij net als onze andere huurwoningen aan via het woningaanbod op onze website en facebookpagina.

PLATTEGRONDTEKENINGEN: 

begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Na de verbouwing zijn er 14 duurzame huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen, in het gebouw gerealiseerd.

Uitstraling
Het ontwerp komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. 5 appartementen hebben een tweede slaapkamer en overige appartementen hebben een tweede onbenoemde ruimte, zonder buitenraam. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en  ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.  

Functionaliteit
De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Duurzaamheid
Vanaf 1 juli 2018 is voor nieuwbouw een aansluiting op het gasnetwerk niet meer toegestaan. Voor transformatieprojecten geldt deze regel nog niet. SallandWonen heeft echter een hoge duurzaamheidsambitie en kiest ervoor om het woongebouw niet aan te sluiten op het gasnetwerk. De appartementen in de Werfhorst worden daarom extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw.

SallandWonen gaat deze appartementen verhuren voor ongeveer 600 tot 650 euro per maand. We geven hiermee invulling aan onze missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte. 

KIJK VOOR VERHUURINFORMATIE EN TEKENINGEN IN HET 'BOVENSTAANDE TABBLAD' .

Locatie

Botermakerstraat 13, Raalte  

Het voormalig kantoorgebouw staat onder Raalternaren bekend als ‘de Werfhorst’,