De Werfhorst - Botermakerstraat Raalte

Het kantoorgebouw aan de Botermakerstraat, onder Raaltenaren bekend als ‘de Werfhorst’, krijgt een nieuwe bestemming. Het wordt een woongebouw met 14 duurzame huurappartementen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Appartementen in voormalig kantoorgebouw de Werfhorst

Uitstraling - Functionaliteit - Duurzaamheid

Uitstraling
Het ontwerp komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. 5 appartementen hebben een tweede slaapkamer en overige appartementen hebben een tweede onbenoemde ruimte, zonder buitenraam. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en  ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.  

Functionaliteit
De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Duurzaamheid
Het gebouw is extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw. De woningen in gebouw de Werfhorst hebben geen gasaansluiting meer. Als duurzaam alternatief is gekozen voor een centrale biomassa-installatie voor de levering van warmte. (verwarming en warm water)
De levering van warmte naar de woningen wordt geregeld door het bedrijf ‘Groen&Warm’.
Hoe dit geregeld is en wat de tarieven zijn leest u in de informatie over warmte- en warmwater levering in de Werfhorst. 

SallandWonen gaat deze appartementen verhuren voor ongeveer 600 tot 650 euro per maand. We geven hiermee invulling aan onze missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte. 

Na de verbouwing kunnen 14 huishoudens duurzaam wonen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De 14 appartementen zijn geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens; ze zijn tussen de 60 - en 65 m2 groot.  Klik op het 'tabblad Uitstraling - functionaliteit - duurzaamheid' voor meer (technische) informatie over de appartementen.  

VERHUURINFORMATIE:
We bieden de appartementen vanaf 14 oktober 2019 te huur aan:

 • Via het woningaanbod op onze website en facebook.
 • In twee verschillende (prijsklasse-)advertenties 'Botermakerstraat' 
  • Eén advertentie - Botermakerstraat 1- voor de appartementen tot de 1e aftoppingsgrens (607 euro). Hiervan worden er 9 uitgegeven tijdens het keuzemoment. De 2 'overgebleven' appartement bieden we op een later moment aan met loting. 
  • En één advertentie - Botermakerstraat 3 - voor de appartementen tot de 2e aftoppingsgrens (651 euro). Dit betreft 3 appartementen. 
 • De advertenties staan twee weken open.
 • Alle leeftijden kunnen reageren.
 • Uw inkomen is bepalend voor welk appartement u in aanmerking kan komen. De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
 • De appartementen zijn qua ligging, lichtinval en indeling zo verschillend dat het lastig is een keus te maken vanaf een tekening. Daarom ontvangen de kandidaten (met de langste inschrijftijd) een uitnodiging voor een kijkmoment op zaterdagochtend 9 november 2019 om ter plekke te kijken en te ervaren welk appartement men graag wil gaan huren.
 • Op de maandagavond erna, op 11 november, is de 'keuzeavond' gepland. Hierbij kunnen uiteindelijk 12 huishoudens in volgorde van langste inschrijfduur aangeven welk appartement (van de 14) het gaat worden.
 • De twee 'overgebleven' appartementen (onder de 1e aftoppingsgrens) bieden we hierna voor de verhuur aan met loting. (via de website en facebook) 
 • Zodoende maakt iedereen nog kans om te kunnen huren.

Let op: 
U moet voor al onze woningen ingeschreven staan als woningzoekende, om te kunnen reageren. 

In onderstaande tabel kunt u zien, wat de huurprijs is van elk appartement.


en bekijk de tekeningen voor de indeling van het gebouw en de appartementen.
PLATTEGRONDTEKENINGEN: 

begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Informatie over de warmtelevering door een bio-massa-apparaat in appartementencomplex de Werfhorst

Huishoudelijk Reglement van appartementencomplex De Werfhorst -Botermakerstraat Raalte  

 

Locatie

Botermakerstraat in Raalte  

Het voormalig kantoorgebouw staat onder Raalternaren bekend als ‘de Werfhorst’,