De Werfhorst - Botermakerstraat Raalte

Het kantoorgebouw aan de Botermakerstraat, onder Raaltenaren bekend als ‘de Werfhorst’ , heeft een nieuwe bestemming gekregen. Het is een woongebouw met 14 duurzame huurappartementen, voor alle leeftijden, geworden. Op 21 december was de feestelijke opening en belangstellenden konden een kijkje nemen tijdens het Open Huis.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
Afgerond
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Appartementen in voormalig kantoorgebouw de Werfhorst

Technische en verhuurinformatie

Uitstraling
Het ontwerp komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. 5 appartementen hebben een tweede slaapkamer en overige appartementen hebben een tweede onbenoemde ruimte, zonder buitenraam. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en  ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.  

Functionaliteit
De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Duurzaamheid
Het gebouw is extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw. De woningen in gebouw de Werfhorst hebben geen gasaansluiting meer. Als duurzaam alternatief is gekozen voor een centrale biomassa-installatie voor de levering van warmte. (verwarming en warm water)
De levering van warmte naar de woningen wordt geregeld door het bedrijf ‘Groen&Warm’.
Hoe dit geregeld is en wat de tarieven zijn leest u in de informatie over warmte- en warmwater levering in de Werfhorst. 

SallandWonen gaat deze appartementen verhuren voor ongeveer 600 tot 650 euro per maand. We geven hiermee invulling aan onze missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte. 

Verhuurinformatie

 • De woningen zijn in oktober voor verhuur aangeboden via het woningaanbod op onze website en facebook.
 • In twee verschillende (prijsklasse-)advertenties 'Botermakerstraat' 
  • Eén advertentie - Botermakerstraat 1- voor de appartementen tot de 1e aftoppingsgrens (607 euro). Hiervan worden er 9 uitgegeven tijdens het keuzemoment. De 2 'overgebleven' appartement bieden we op een later moment aan met loting. 
  • En één advertentie - Botermakerstraat 3 - voor de appartementen tot de 2e aftoppingsgrens (651 euro). Dit betreft 3 appartementen. 
 • De advertenties staan twee weken open.
 • Alle leeftijden kunnen reageren.
 • Uw inkomen is bepalend voor welk appartement u in aanmerking kan komen. De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
 • De appartementen zijn qua ligging, lichtinval en indeling zo verschillend dat het lastig is een keus te maken vanaf een tekening. Daarom ontvangen de kandidaten (met de langste inschrijftijd) een uitnodiging voor een kijkmoment op zaterdagochtend 9 november 2019 om ter plekke te kijken en te ervaren welk appartement men graag wil gaan huren.
 • Op de maandagavond erna, op 11 november, is de 'keuzeavond' gepland. Hierbij kunnen uiteindelijk 12 huishoudens in volgorde van langste inschrijfduur aangeven welk appartement (van de 14) het gaat worden.
 • De twee 'overgebleven' appartementen (onder de 1e aftoppingsgrens) bieden we hierna voor de verhuur aan met loting. (via de website en facebook) 
 • Zodoende maakt iedereen nog kans om te kunnen huren.
 • Let op: U moet voor al onze woningen ingeschreven staan als woningzoekende, om te kunnen reageren. 

 

Huurprijzen
In onderstaande tabel kunt u zien, wat de huurprijs is van elk appartement.


Tekeningen
en bekijk de tekeningen voor de indeling van het gebouw en de appartementen.
PLATTEGRONDTEKENINGEN: 

begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Informatie over de warmtelevering door een bio-massa-apparaat in appartementencomplex de Werfhorst

Huishoudelijk Reglement van appartementencomplex De Werfhorst -Botermakerstraat Raalte  

 

Kom kijken - OPEN HUIS 21 december

Het woongebouw, in het centrum van Raalte is 21 december feestelijke geopend door de Kerstman, wethouder Wout Wagenmans en Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen. 

14 appartementen De Werfhorst in Raalte zijn opgeleverd        
De appartementen in het voormalige kantoorgebouw de Werfhorst in het hartje van Raalte zijn afgelopen zaterdag 21 december opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Tijdens de opening spraken Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en wethouder Wout Wagenmans over de behoefte aan woningen voor 1- en 2- persoonshuishoudens. Met dit project draagt SallandWonen een steentje bij aan het realiseren van meer woningen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Doordat een bestaand gebouw is aangepast, is dit een voorbeeld van een duurzaam project. De woningen zijn gasloos en zeer goed geïsoleerd.

De Kerstman kwam op zijn arrenslee met twee paarden ervoor, aanrijden om wethouder Wagenmans en Marijke Kool te helpen bij de feestelijk opening. Hij ontstak de lichten van de kerstboom, die de nieuwe huurders als cadeau kregen, bij de hoofdingang van het appartementengebouw.

Tijdens het open huis kwamen belangstellenden in groten getale een kijkje nemen. Sommigen maakten gebruik van de mogelijkheid om een ritje in de arrenslee te maken door het dorp.

 SCROL NAAR BENEDEN VOOR NOG MEER FOTO'S. 

De appartementen zijn inmiddels verhuurd. 14 huishoudens gaan duurzaam wonen dicht bij winkels en andere voorzieningen. De 14 appartementen zijn geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens; ze zijn tussen de 60 - en 65 m2 groot.  

TECHNISCHE EN VERHUUR-INFORMATIE
Klik op het 'tabblad technische en verhuurinformatie'  om meer te lezen over de uitstraling - functionaliteit - duurzaamheid - verhuur e/of bekijk de tekeningen.

Locatie

Botermakerstraat in Raalte  

Het voormalig kantoorgebouw staat onder Raalternaren bekend als ‘de Werfhorst’,