De Werfhorst Raalte

Het kantoorgebouw aan de Botermakerstraat, onder Raaltenaren bekend als ‘de Werfhorst’, krijgt een nieuwe bestemming. Ons plan is om er 14 duurzame sociale huurappartementen in te realiseren. Met dit project geven we invulling aan onze missie: duurzaam en betaalbaar wonen voor mensen die daar zelf minder goed in kunnen voorzien.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Appartementen in voormalig kantoorgebouw de Werfhorst

Eigenlijk slaan we met dit project twee vliegen in één klap: we creëren nieuwe woonruimte en voorkomen dat het pand langer leegstaat en daardoor negatief uitstraalt op de omgeving. 

De duurzaamheidsambitie ligt hoog, we mikken op energieneutraal. Door de appartementen zeer goed te isoleren, is er weinig energie nodig voor verwarming. Elektriciteit wordt met zonnepanelen duurzaam opgewekt. Toekomstige bewoners ervaren dit in het wooncomfort en in de portemonnee. De energierekening gaat namelijk flink omlaag. Bovendien sparen we het milieu, door minder CO2-uitstoot te veroorzaken.

De gemeente denkt met ons mee over de uitgangspunten om de uitstraling te verbeteren, zodat het vernieuwde gebouw goed in de omgeving past.

 

 

 

Locatie

Botermakerstraat 13, Raalte  

Het voormalig kantoorgebouw staat onder Raalternaren bekend als ‘de Werfhorst’,