De Werfhorst Raalte

Het kantoorgebouw aan de Botermakerstraat, onder Raaltenaren bekend als ‘de Werfhorst’, krijgt een nieuwe bestemming. Ons plan is om er 14 duurzame huurappartementen in te realiseren.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Appartementen in voormalig kantoorgebouw de Werfhorst

Verhuurinformatie

De 14 appartementen zijn geschikt voor 1- en 2 persoonshuishoudens voor alle leeftijden. Ze zijn 60 - 65 m2 groot.
5 appartementen hebben een tweede slaapkamer en overige appartementen hebben een tweede onbenoemde ruimte, zonder buitenraam.  

 

SallandWonen heeft nog niet definitief bepaald wat de huurprijs gaat worden en voor welke leeftijd- en inkomenscategorie de appartementen beschikbaar komen. 

Op onze pagina Huren naar inkomen kunt u lezen hoe we omgaan met het aanbieden van woningen.   

 

Nieuwsbericht: 15 november 2018

Wonen in de Werfhorst: zo gaat het worden!

Wonen in de Werfhorst is weer een stapje dichterbij, nu SallandWonen het ontwerp voor de verbouwing van het kantoorgebouw de Werfhorst in het centrum van Raalte bekend heeft gemaakt. Na de verbouwing zijn er 14 duurzame huurappartementen voor 1- en 2 persoonshuishoudens, dicht bij winkels en andere voorzieningen, in het gebouw gerealiseerd. SallandWonen heeft nog geen definitief bepaald wat de huurprijs gaat worden en voor welke leeftijds- en inkomenscategorie de appartementen beschikbaar komen. 

Om tot een definitief ontwerp te komen heeft SallandWonen een aanbestedingsprocedure gehouden, die is gewonnen door Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle. Hun plan is unaniem als beste beoordeeld.

Uitstraling
Het ontwerp van Aannemersbedrijf Valk komt van de hand van VAB Architecten uit Rijssen. Er is gekozen om het gebouw helemaal in een nieuw jasje te steken. De gevel wordt volledig vervangen en voorzien van extra isolatie en kunststofkozijnen. Elk appartement krijgt een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook het terrein wordt opnieuw ingericht met groene elementen en ruimte voor een parkeerplaats voor de nieuwe bewoners. De Werfhorst krijgt door deze ingrijpende verbouwing weer een frisse en tijdloze uitstraling die past binnen de omgeving, waar het goed wonen is.  

Functionaliteit
De appartementen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens van alle leeftijden. Ook aan toekomstige huurders met een eventuele zorgvraag is gedacht. In het ontwerp is dit onder andere terug te zien in een goede rolstoeltoegankelijkheid, minimale hoeveelheid drempels en een korte looplijn van de hoofdslaapkamer naar de badkamer.

Duurzaamheid
Vanaf 1 juli 2018 is voor nieuwbouw een aansluiting op het gasnetwerk niet meer toegestaan. Voor transformatieprojecten geldt deze regel nog niet. SallandWonen heeft echter een hoge duurzaamheidsambitie en kiest ervoor om het woongebouw niet aan te sluiten op het gasnetwerk. De appartementen in de Werfhorst worden daarom extra goed geïsoleerd, voorzien van zonnepanelen en een CO2- neutrale biomassa-installatie. Met deze maatregelen ontstaat er een energieneutraal woongebouw.

SallandWonen en Aannemersbedrijf Valk werken de plannen de komende tijd verder uit en bereiden de vergunningsaanvraag voor. |
De verwachting is dat in het 1e kwartaal van 2019 kan worden begonnen met de verbouwing. 

Locatie

Botermakerstraat 13, Raalte  

Het voormalig kantoorgebouw staat onder Raalternaren bekend als ‘de Werfhorst’,