Groot onderhoud De Maten in Raalte

We voeren groot onderhoud uit aan 99 woningen aan de Maten In Raalte. De straat bevindt zich in de wijk Langkamp en is gebouwd in de jaren ‘70

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Onderhoud
Projectnaam
GOH De Maten

Verschil in aanpak
Een deel van de woningen in de wijk is aangewezen voor verkoop. Deze “verkoopwoningen” bevinden zich in woningblokken waar in het verleden al enkele woningen van verkocht zijn. Bij deze 14 woningen wordt de isolatie aan de binnenzijde van het dak en in de bestaande gevels aangebracht.

Bij de overige 85 woningen worden daken en gevels geheel vervangen. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen en mechanische ventilatie.

Planning 
Vanwege de Corona maatregelen is een informatieavond voor de bewoners niet mogelijk. Wel worden alle bewoners in de periode september/oktober 2020 thuis bezocht om de werkzaamheden te bespreken. Daarnaast ontvangen de bewoners een brochure met specifieke informatie over hun woning en is er een video gemaakt ter verduidelijking van de werkzaamheden.

De wijkbewoners ontvangen regelmatig een nieuwsbrief in de bus waarin ze kunnen lezen hoe het gaat met de planning en de werkzaamheden. 

Eind september zullen er eerst 2 proefwoningen gemaakt worden. Daarbij is voor bewoners te zien hoe de woningen eruit komen te zien. In november en december worden de onderhoudswerkzaamheden bij de 14 woningen met een sobere aanpak uitgevoerd. Vanaf januari 2021 wordt gestart met de uitvoering van de werkzaamheden bij de woningen waarbij de daken en gevels vervangen worden. Het gehele project is tegen de zomervakantie 2021 gereed.

 

Locatie

Het betreft 99 woningen in de straat de Maten, in de wijk Langkamp in Raalte