Groot Onderhoud in de buurtdorpen

We bekijken of er groot onderhoud nodig is aan de woningen in de buurtdorpen Broekland, Heeten, Nieuw Heeten, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Welsum en Wesepe.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In voorbereiding
Type
Onderhoud
Projectnaam
Groot Onderhoud in de buurtdorpen

Onderzoek
Als er in de toekomst werkzaamheden uitgevoerd worden aan het dak of aan de gevel, dan is een onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen nodig. In de periode van 1 april tot 30 november 2020 lopen er daarom medewerkers van het bedrijf ECOquickscan en SallandWonen door de wijk. De verschillende onderzoeken worden uitgevoerd met meerdere personen en bestaat uit meerdere onderzoeksrondes. Zij maken hierbij gebruik van diverse hulpmiddelen zoals verrekijkers, zaklampen en batdetectors (speciale apparatuur om te luisteren naar vleermuizen).

Onderzoeksperiode 2020

Huismus:          1 april tot en met 15 mei. Dit gebeurt tijdens kantooruren

Gierzwaluw:      1 juni tot en met 15 juli. Dit gebeurt in de avonduren, vanaf 1 uur voor zonsondergang.

Vleermuizen:    15 mei tot en met 30 november. Dit gebeurt ’s nachts. Tussen zonsonder- en opgang.

Wij beseffen dat het onderzoek tot overlast kan leiden, met name de onderzoeken in de avond en nacht. Uiteraard proberen wij de impact zoveel mogelijk te beperken door rekening te houden met u als bewoner.

Herkenbaar
De werknemers die de flora- en faunaonderzoeken uitvoeren zijn herkenbaar aan een blauw werkhesje met het logo van SallandWonen. Zij kunnen zich op uw verzoek legitimeren met een bewijsbrief. Vraag hier gerust naar.

Twijfelt u? Bel dan SallandWonen.