Groot onderhoud wijk Broekslag Wijhe

We gaan groot onderhoud uitvoeren aan 100 woningen in de wijk Broekslag in Wijhe.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
In voorbereiding
Type
Onderhoud
Projectnaam
GOH Broekslag Wijhe

Groot onderhoud 100 woningen in de wijk Broekslag Wijhe
Eind 2020 starten we met het uitvoeren van groot onderhoud aan 100 woningen in de wijk Broekslag in Wijhe. Tegelijk met het onderhoud van de woningen brengen we energiebesparende voorzieningen aan om het comfort in de woningen te verhogen en de energierekening te laten dalen.

Project
De wijk Broekslag is gebouwd in de periode 1950 tot en met 1967. Het groot onderhoudsproject omvat 44 eengezinswoningen en 56 duplexwoningen. Er bevinden zich nog meer huurwoningen in de wijk, maar deze zijn jonger en daarom nog niet toe aan groot onderhoud.

Inspecties woningen
Ter voorbereiding op het groot onderhoud heeft er in de afgelopen jaren Flora & Fauna-onderzoek plaatsgevonden. Daarbij is in kaart gebracht welke beschermde diersoorten er in de wijk leven. Zodoende weten we welke voorzieningen we moeten treffen om de leefomgeving van deze dieren zo min mogelijk te verstoren.

Om te bepalen welke maatregelen er tijdens het groot onderhoud uitgevoerd moeten worden, heeft SallandWonen samen met Salverda Bouw eind 2019 de woningen geïnspecteerd. De technische staat van de woningen is hierbij in beeld gebracht en er is gekeken welke isolerende voorzieningen er in de woningen aanwezig zijn.

Planning
In het afgelopen jaar heeft SallandWonen samen met Salverda Bouw de onderhoudsplannen uitgewerkt. De uitvoering start in december 2020 en loopt tot eind 2021. De uitvoering is in 2 fasen opgedeeld. Gestart word met de eengezinswoningen, daarna worden de duplexwoningen aangepakt.

Zodra we meer duidelijkheid hebben over de onderhoudswerkzaamheden informeren we de bewoners en melden dit op deze websitepagina. 

 

Locatie

Het betreft 100 woningen in de straten: Beatrixlaan, Torenstraat, Willem de Zwijgerlaan en Emmalaan in Wijhe