Groot onderhoud wijk Westdorp

We zijn van plan om in 2019-2020 onderhoud uit te voeren bij 194 huurwoningen in de wijk Westdorp in Raalte. Daarnaast brengen we energiebesparende voorzieningen aan om het comfort in de woningen te verhogen en de energierekening te laten dalen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Onderhoud
Projectnaam
Groot Onderhoud wijk Westdorp

Planning

Contactpersoon

Els Vosman - woonconsulent SallandWonen - 0572-348 348 - woonconsulenten@sallandwonen.nl 

Project
Het project groot onderhoud Westdorp betreft 194 woningen in de wijk Westdorp. Het gaat om de straten Bergmolenstraat, Dumbarstraat, Göbelstraat, Van der Wijckstraat, Oude Molenweg, Walravenstraat, Verheydenstraat en de Wheemestraat.

Inspecties woningen
Om te bepalen welke maatregelen er tijdens het groot onderhoud uitgevoerd moeten worden, heeft SallandWonen samen met Salverda in 2019 de woningen geïnspecteerd. De technische staat van de woning is hierbij in beeld gebracht. 

Informatieavond
De wijk is in 3 deelgebieden onderverdeeld, per deelgebied worden de bewoners geïnformeerd. Dit gebeurd via een inloopavond waar bewoners informatie krijgen over de maatregelen aan hun woning en de planning van de werkzaamheden. De inloopavond voor de eerste 40 woningen in deelgebied 1 heeft op 13 mei 2019 plaatsgevonden. de deelgebied 2 op 13 november 2019. 

Planning
In het najaar van 2019 is gestart met het groot onderhoud aan de woningen in het eerste deelgebied. Het tweede deelgebied is van april tot augustus 2020 aan de beurt. Vanaf augustus 2020 worden de woningen in deelgebied 3 aangepakt. Deze werkzaamheden duren tot april 2021.

Lees hier hoe de huurders van het eerste deel het ervaren hebben:  “We zagen er heel erg tegenop, maar achteraf zijn we blij.”

Onderzoek naar verduurzamen van de wijk
Daarnaast is gemeente Raalte in de wijk Westdorp bezig met het onderzoek naar de mogelijkheden om op een andere, duurzame manier energie op te wekken. Hierin betrekken ze ook de wijkbewoners, SallandWonen, SV Raalte, Enexis en provincie Overijssel.

 

Locatie

Bergmolenstraat, Dumbarstraat, Göbelstraat, Van der Wijckstraat, Oude Molenweg, Walravenstraat, Verheydenstraat en de Wheemestraat  in 3 deelgebieden onderverdeeld.