Herontwikkeling hoek Kerkstraat/Langstraat

Achter de historische gevels is nieuwe winkel- en woonruimte gerealiseerd. SallandWonen heeft de woonruimte, zes huurappartementen op de 1e en 2e verdieping, gekocht voor de verhuur.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
Afgerond
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Kerkstraat/Langstraat

Bouwplanning

De sloopwerkzaamheden start eind november 2017 en de oplevering vindt eind 2018 plaats.

Verhuur

De 6 appartementen worden in eerste instantie verhuurd aan Stichting Ygdrasyl.

Bouwbedrijf Hemeltjen uit Wijhe heeft op de locatie Kerkstraat/Langstraat meerdere panden verbouwd tot winkelruimte en zes appartementen op de bovenverdiepingen.

De gevel met de meest karakteristieke details is gerestaureerd en de andere gevels zijn herbouwd, want de gevels zijn onderdeel van het beschermde dorpsgezicht en mogen dus niet uit het straatbeeld verdwijnen. Achter dit ‘oude gezicht’ is een nieuwe winkel met daarboven de zes appartementen voor SallandWonen verschenen. De eigentijdse nieuwbouw sluit in maatvoering en materiaalgebruik naadloos aan op de oude stijl van de huidige bebouwing.

6 appartementen voor de verhuur
SallandWonen heeft de zes appartementen gekocht van Hemeltjen. De appartementen zijn gemiddeld 65 m2 groot, hebben twee slaapkamers en een balkon/loggia en een individuele berging op de begane grond. Sallandwonen verhuurd deze aan Stichting Ygdrasil.

De appartementen zijn bereikbaar via een centraal trappenhuis aan de achterkant, aan De Vetpanne. Het ontwerp van het trappenhuis gaat ervan uit dat er in de toekomst een lift geplaatst kan worden. In de gangen op de verdiepingen is ruimte gereserveerd voor het opstellen van scootmobielen en in de woning is rekening gehouden met de nodige draaicirkels. De hoofdentree is gecreëerd aan de kant van de steeg aan de achterzijde.

Volg de vorderingen
In de schutting, aan de Langstraat, zijn 'kijkgaten' gemaakt, zodat winkelend publiek kan zien hoe de bouw vordert.
Bekijk hieronder de foto's en
Lees het krantenartikel van De Stentor van 16 december 2017 over de sloop.
Lees het krantenartikel van De Stentor van 8 juni 2018 over het bereiken van het hoogste punt.

Op 8 december is het pand officieel geopend en was er een OPEN HUIS van 12.00 TOT 13.30 UUR!
Veel enthousiaste belangstellenden hebben tijdens Open Huis het nieuwe pand achter de historische gevels in de Langstraat in Wijhe bekeken. Er is ook teruggeblikt op de historie, er was een kleine tentoonstelling ingericht van de archeologische vondsten, die na de sloop van het pand zijn gevonden. 

Het publiek was enthousiast over de mix van nieuwbouw en historie. 

 

Locatie

Het gaat om de herontwikkeling van meerdere panden gelegen op de hoek tussen de Langstraat, de Kerkstraat en de Vetpanne.