Herontwikkeling hoek Kerkstraat/Langstraat

Er komen zes huurappartementen in Wijhe op de hoek van de Kerkstraat en Langstraat.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Kerkstraat/Langstraat

Bouwplanning

De sloopwerkzaamheden start eind november 2017 en de oplevering vindt eind 2018 plaats.

Verhuur

De 6 appartementen worden in eerste instantie verhuurd aan Stichting Ygdrasyl.

Bouwbedrijf Hemeltjen uit Wijhe gaat op de locatie Kerkstraat/Langstraat meerdere panden verbouwen tot winkelruimte en zes appartementen op de bovenverdiepingen.

De gevel met de meest karakteristieke details wordt gerestaureerd en de andere gevels worden herbouwd, want de gevels zijn onderdeel van het beschermde dorpsgezicht en mogen dus niet uit het straatbeeld verdwijnen. Achter dit ‘oude gezicht’ verschijnt een nieuwe winkel met daarboven de zes appartementen voor SallandWonen. De eigentijdse nieuwbouw sluit in maatvoering en materiaalgebruik naadloos aan op de oude stijl van de huidige bebouwing.

6 appartementen voor de verhuur
Zodra de bouw klaar is, koopt SallandWonen de zes appartementen over van Hemeltjen. De appartementen zijn gemiddeld 65 m2 groot, hebben twee slaapkamers en een balkon/loggia en een individuele berging op de begane grond. Sallandwonen verhuurd deze daarna aan Stichting Ygdrasil.

De appartementen zijn bereikbaar via een centraal trappenhuis aan de achterkant, aan De Vetpanne. Het ontwerp van het trappenhuis gaat ervan uit dat er in de toekomst een lift geplaatst kan worden. In de gangen op de verdiepingen is ruimte gereserveerd voor het opstellen van scootmobielen en in de woning is rekening gehouden met de nodige draaicirkels. De hoofdentree is gecreëerd aan de kant van de steeg aan de achterzijde.

Volg de vorderingen
In de schutting, aan de Langstraat, zijn 'kijkgaten' gemaakt, zodat winkelend publiek kan zien hoe de bouw vordert.
Bekijk hieronder de foto's en
Lees het krantenartikel van De Stentor van 16 december 2017 over de sloop.
Lees het krantenartikel van De Stentor van 8 juni 2018 over het bereiken van het hoogste punt.

Locatie

Het gaat om de herontwikkeling van meerdere panden gelegen op de hoek tussen de Langstraat, de Kerkstraat en de Vetpanne.