Nieuwbouw in Broekland - Nijboershof 11-15

We bouwen vier woningen in de nieuwbouwwijk 't Broeck aan Nijboershof. Wilt u hier wonen, reageer dan vanaf 10 februari op de aanbodadvertenties. De woningen worden tot 24 februari 9.00 uur aangeboden.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Broekland
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
't Broeck - Broekland

Goed Wonen
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze vier nieuwe 'buitengewoonthuiswoningen' in Broekland dragen daaraan bij. 

Zelfde type woning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt deze 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten4 in Broekland, 4 in Olst6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte  en nu ook 18  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

TE HUUR - 4 buitengewoonthuiswoningen aan de Nijboershof Broekland
In februari biedt SallandWonen vier ‘buitengewoonthuiswoningen’ aan voor de verhuur. Wilt u hier wonen, reageer dan vanaf 10 februari op de aanbodadvertenties. 

De woningen worden tot 24 februari 9.00 uur aangeboden. 
Wie het langst staan ingeschreven komen het eerst in aanmerking en worden uitgenodigd om de woning te bezichtigen op 27 februari.
Daarna kunt u beslissen of u daadwerkelijk gaat huren. Op 23 maart ontvangt u de sleutel.  

En …… niet onbelangrijk:

 • huishoudens, met hooguit 3 personen, van alle leeftijden kunnen reageren
 • inwoners van Broekland hebben voorrang op de toewijzing
 • ook huishoudens met een (gezamenlijk) belastbaar inkomen tot € 43.574.- komen in aanmerking om voor deze huurprijzen te huren 
 • de huurprijs van de 2 tussenwoningen zijn € 619.- en de hoekwoningen zijn € 660.- 

DE WONING:

Bekijk hier HET FILMPJE van de buitengewoonthuiswoning (zoals we ook in Heeten gebouwd hebben)

Bekijk de foto's onderaan deze pagina

Bekijk de tekeningen: 

Omschrijving van de woning

Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

 • de woning biedt veel wooncomfort
 • is instap klaar 
 • de woning is gasloos en energieneutraal en dus een lage energierekening
 • zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom
 • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
 • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en de badkamer. Met 12 (of 13) zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte met wasmachineaansluiting. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin is gericht op oost-zuid en wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Op 21 maart zetten we de deuren open voor belangstellenden. Kom gerust een kijkje nemen.  

 

Locatie

De woningen komen aan de Nijboershof.   bekijk de situatietekening.