Nieuwbouw in Broekland - wijk 't Broeck fase 3

We gaan vier nieuwbouwwoningen bouwen op fase 3 van de nieuwbouwwijk 't Broeck. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Broekland
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
't Broeck - Broekland

VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN

  • We zijn gestart met bouwen in september 2019.
  • We verwachten dat we de woningen in het 1e kwartaal van 2020 aanbieden voor de verhuur.
  • We bieden de woningen voor verhuur aan via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem.
  • Belangstellenden kunnen dan reageren. (2 weken lang)Uw inkomen is bepalend of u en voor welke woning u in aanmerking kan komen. Op onze pagina Huren naar inkomen kunt u lezen hoe we omgaan met het aanbieden van woningen volgens de inkomenstabel. Maar voor deze woning is de maximum inkomensgrens € 43.000,00.
  • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
  • Bij de toewijzing van deze woningen krijgen inwoners van Broekland voorrang. 
  • De huurprijs is op dit moment nog niet bepaald.

 

Goed Wonen
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen in Broekland dragen daaraan bij. 

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Zelfde type woning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt deze 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten,4 in Broekland,  4 in Olst en 8 in Raalte.   

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

Wanneer gaan we bouwen? 
In september zijn we in Broekland gestart met bouwen.
We verwachten dat we de woningen in het 1e kwartaal van 2020 aanbieden voor de verhuur.

Informatie over de verhuur van de woningen en tekeningen vindt u onder het 'tabblad' VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN.

 

 

Locatie

De woningen komen aan de Nijboershof.   bekijk de situatietekening.