Nieuwbouw in Heeten - wijk Veldegge

We zijn bezig met de plannen om nieuwbouwwoningen te bouwen in de nieuwbouwwijk De Veldegge in Heeten.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heeten
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Veldegge- Heeten

Goed Wonen
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen in Heeten dragen daaraan bij.

Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Anders dan anders
De mooi afgewerkte binnenkant van de zeer duurzame en gasloze 'buitengewoonthuiswoning' is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Van buiten wordt de woning aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. 
De woning is ook bijzonder, doordat de woning in de fabriek wordt geproduceerd en op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kan het bouwproces een stuk sneller verlopen dan bij een traditioneel bouwproces. De woning komt als een bouwpakket aan en hoeft op de bouwlocatie alleen maar in elkaar gezet te worden. Er is hierdoor minder afhankelijkheid van toch al schaars bouwpersoneel. Daarnaast kan het ontwerp op verschillende locaties gebouwd worden, wat scheelt in ontwerp- en ontwikkelkosten. SallandWonen bouwt deze woning samen met Slokker Innovate, een onderdeel van de Slokkergroep dat is gespecialiseerd in industrieel bouwen.

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

Wanneer gaan we bouwen? 
We kopen in het voorjaar van 2019 de bouwgrond aan van de gemeente, daarna gaan we starten met bouwen. 

Verhuur
De woningen bieden wij voor de verhuur aan via onze normale aanbodmethode, via de website en facebook. 

 

Locatie

Nieuwbouwwijk Veldegge in Heeten