Nieuwbouw in Heeten - wijk Veldegge

We gaan vier nieuwbouwwoningen bouwen in de nieuwbouwwijk De Veldegge in Heeten. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heeten
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Veldegge- Heeten

VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN

Goed Wonen
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen in Heeten dragen daaraan bij. 

Type woningen
Aan de Gieterijstraat in het nieuwbouwplan De Veldegge bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

In juli 2019 zijn we gestart met de bouw. De woningen worden in december van dit jaar opgeleverd en verhuurd.

  • Informatie over de verhuur van de woningen en tekeningen vindt u onder het 'tabblad' VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN.

 

   

 

Locatie

Gieterijstraat , nieuwbouwwijk Veldegge in Heeten