Nieuwbouw in Heino - de Haarstraat

Op 4 december ondertekenden Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en Hans Valk van Aannemersberdijf Valk de samenwerkingsovereenkomst om ook in Heino 6 buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen te bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heino
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Haarstraat Heino

 

___________________________________________________________________________________

Aan de Haarstraat in Heino gaat Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle voor ons 6 “buitengewoonthuiswoningen” bouwen. Deze woningen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'. (op meerdere locaties)

Benieuwd hoe de buitengewoonthuiswoning er van binnen uitziet? 

bekijk dan hier het FILMPJE !

En lees het artikel in HoezoHeino : 'Kleine huishoudens vinden droomplek met buitengewoonthuiswoningen'

_______________________________________________________________________

De locatie

Valk is eigenaar van een perceel aan de Haarstraat in Heino. Op deze plek staan nu een kantoorpand (een voormalige gymzaal) en een gedateerde vrijstaande woning. SallandWonen en Valk hebben samen de mogelijkheden onderzocht voor deze locatie, nadat de gemeente had aangegeven dat deze plek een woonbestemming mag krijgen. Er is nu een haalbaar plan gemaakt dat uitgaat van 6 energieneutrale buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen en de verbouwing van de voormalige gymzaal tot huurappartementen. SallandWonen verhuurt de 6 buitengewoonthuiswoningen in de sociale sector.

De huurappartementen in de voormalige gymzaal worden door Valk zelf verhuurd in de vrije sector. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Valk

Bouwen
Inmiddels is de huidige woning op deze locatie gesloopt. We zijn begonnen met de bouw van de 6 woningen. De 6 woningen zijn begin november 2020 klaar. 

Bouwverkeer via Marktstraat
Om de bouwplaats goed en veilig te kunnen bereiken, zal de aanrijroute voor bouwverkeer vanaf de Marktstraat en de parkeerplaats van De Haere gaan lopen. Hiervoor wordt er gedurende de bouw een doorgang gemaakt vanaf de parkeerplaats naar het bouwterrein. Hiervoor worden tijdelijk 2 parkeerplaatsen buiten gebruik gesteld. De bouwperiode zal duren van medio maart 2020 tot en met voorjaar 2021.
____________________________________________________________________________

VERHUURINFORMATIE

 • We bieden de woningen voor verhuur aan via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem
 • Vanaf woensdag 9 september tot dinsdag 22 september 9.00 uur.
 • De 6 woningen worden aangeboden in één advertentie: de Haarstraat 16
 • Wanneer u hier op reageert geeft u aan in aanmerking te willen komen voor een van deze 6 woningen (16, 16a, 16b, 16c, 16d, 16e)
 • Huishoudens van alle leeftijden kunnen hierop reageren
 • De huurprijs van de woningen is  € 619,- per maand.
 • Huishoudens met een (gezamenlijk) belastbaar inkomen tot € 43.574.- komen in aanmerking om voor deze huurprijzen te huren. 
 • De woningen wordt toegewezen aan huishoudens met maximaal 3 personen.
 • Na de sluitingsdatum (22 september) nodigen we de 6 langst ingeschrevenen uit om op maandagochtend 28 september de woningen te bezichtigen. Op volgorde van inschrijfduur kan een keus gemaakt worden voor een specifieke woning.  
 • De uitgifte van de sleutels is op dinsdag 3 november.

OMSCHRIJVING VAN DE WONING 

Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

 • de woning biedt veel wooncomfort
 • is instap klaar 
 • de woning is gasloos en energieneutraal en dus een lage energierekening
 • zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom
 • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
 • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en inde badkamer. Met zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer. Er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte, met ruimte en aan- en afvoer voor de wasmachine en droger. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de bergzolder. Op deze bergzolder hangt  de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

TEKENINGEN
Plattegrondtekening van de begane grond
Plattegrondtekening van de 1e verdieping en zolder 
Situatieschets locatie-indeling  

FILMPJE 
Bekijk hier HET FILMPJE om te zien hoe de buitengewoonthuiswoning er van binnen uitziet.
(zoals we ook in Heeten gebouwd hebben)

____________________________________________________________________________

Nog meer bouwwerkzaamheden op de zelfde locatie
Op deze locatie staat ook een voormalig gymzaal. Deze gaat Aannemersbedrijf Valk verbouwen tot appartementengebouw. De huurappartementen in de voormalige gymzaal worden door Valk zelf verhuurd in de vrije sector. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Valk

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

De buitengewoonthuiswoning op meerdere locaties
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt de 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte 16  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte  en dus ook 6 in Heino.  

Locatie

De woningen komen aan de Haarstraat in Heino