Nieuwbouw in Heino - Haarstraat

Op 4 december ondertekenden Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en Hans Valk van Aannemersberdijf Valk de samenwerkingsovereenkomst om ook in Heino 6 buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen te bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heino
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Haarstraat Heino

-DE WONING en VERHUURINFORMATIE-

DE WONINGEN 
Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'. 

VERHUURINFORMATIE

 • We bieden de woningen voor verhuur aan via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. waarschijnlijk rond september 2020. 
 • Belangstellenden kunnen dan reageren. (2 weken lang)
 • Uw inkomen is bepalend of u en voor welke woning u in aanmerking kan komen. Op onze pagina Huren naar inkomen kunt u lezen hoe we omgaan met het aanbieden van woningen volgens de inkomenstabel. 
 • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
 • Zodra we de huurprijzen weten en wanneer we de woningen aanbieden voor de verhuur, plaatsen we het op deze pagina.
 • De woningen zijn eind november/begin december 2020 klaar. 

OMSCHRIJVING VAN DE WONING 
Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

 • de woning biedt veel wooncomfort
 • is instap klaar 
 • de woning is gasloos en energieneutraal en dus een lage energierekening
 • zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom
 • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
 • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en inde badkamer. Met zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer. Er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte, met ruimte en aan- en afvoer voor de wasmachine en droger. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de bergzolder. Op deze bergzolder hangt  de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Plattegrondtekening van de begane grond
Plattegrondtekening van de 1e verdieping en zolder 

Bekijk hier HET FILMPJE van de buitengewoonthuiswoning 
(zoals we ook in Heeten gebouwd hebben)

___________________________________________________________________________________

Aan de Haarstraat in Heino gaat Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle voor ons 6 “buitengewoonthuiswoningen” bouwen. Deze woningen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen.

Bekijk hier HET FILMPJE van de buitengewoonthuiswoning 
(zoals we ook in Heeten gebouwd hebben)

Lijkt het u wat om hier te wonen? 
Klik dan op de keuzeknop:  -DE WONING en de VERHUURINFORMATIE -  
Hier vertellen we meer over de woning zelf en de verhuur ervan.   

De locatie
Valk is eigenaar van een perceel aan de Haarstraat in Heino. Op deze plek staan nu een kantoorpand (een voormalige gymzaal) en een gedateerde vrijstaande woning. SallandWonen en Valk hebben samen de mogelijkheden onderzocht voor deze locatie, nadat de gemeente had aangegeven dat deze plek een woonbestemming mag krijgen. Er is nu een haalbaar plan gemaakt dat uitgaat van 6 energieneutrale buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen en de verbouwing van de voormalige gymzaal tot huurappartementen. SallandWonen verhuurt de 6 buitengewoonthuiswoningen in de sociale sector. De huurappartementen in de voormalige gymzaal zullen door Valk zelf worden verhuurd in de vrije sector.

Tijdens de inloopmiddag op 28 november 2019 hebben de omwonenden het schetsontwerp van de woningen en appartementen en de nieuwe indeling van het perceel kunnen bekijken.

Zelfde type woning op meerdere locaties
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt de 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte 16  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte  en dus ook 6 in Heino.  

We gaan beginnen
Inmiddels is de huidige woning op deze locatie gesloopt. We zijn begonnen met de bouw van de 6 woningen.  De 6 woningen zijn begin november 2020 klaar. 

Bouwverkeer via Marktstraat
Om de bouwplaats goed en veilig te kunnen bereiken, zal de aanrijroute voor bouwverkeer vanaf de Marktstraat en de parkeerplaats van De Haere gaan lopen. Hiervoor wordt er gedurende de bouw een doorgang gemaakt vanaf de parkeerplaats naar het bouwterrein. Hiervoor worden tijdelijk 2 parkeerplaatsen buiten gebruik gesteld. De bouwperiode zal duren van medio maart 2020 tot en met voorjaar 2021.

Nog meer bouwwerkzaamheden op de zelfde locatie
Op deze locatie staat ook een voormalig gymzaal. Deze gaat Aannemersbedrijf Valk verbouwen tot appartementengebouw. De verhuur van deze appartementen neemt Valk voor eigen rekening. Heeft u interesse? Neem dan contact op met hen

Lijkt het u wat om hier te wonen? 
Klik dan op de keuzeknop:  - DE WONING en VERHUURINFORMATIE -  
Hier vertellen we meer over de woning zelf en de verhuur ervan.   

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

Locatie

De woningen komen aan de Haarstraat in Heino