Nieuwbouw in Heino - Haarstraat

Op 4 december ondertekenden Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en Hans Valk van Aannemersberdijf Valk de samenwerkingsovereenkomst om ook in Heino 6 buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen te bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heino
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Haarstraat Heino

-DE WONING en KAN IK HIER WONEN ?-

DE WONINGEN 
Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben. De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

Tijdens de inloopmiddag op 28 november 2019 hebben de omwonenden het schetsontwerp van de woningen en appartementen en de nieuwe indeling van het perceel kunnen bekijken.

VERHUURINFORMATIE

  • We bieden de woningen voor verhuur aan via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem.
  • Belangstellenden kunnen dan reageren. (2 weken lang)
  • Uw inkomen is bepalend of u en voor welke woning u in aanmerking kan komen. Op onze pagina Huren naar inkomen kunt u lezen hoe we omgaan met het aanbieden van woningen volgens de inkomenstabel. 
  • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
  • Zodra we de huurprijzen weten en wanneer we de woningen aanbieden voor de verhuur, plaatsen we het op deze pagina.

Plattegrondtekening van de begane grond
Plattegrondtekening van de 1e verdieping en zolder 

___________________________________________________________________________________

Aan de Haarstraat in Heino gaat Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle voor ons 6 “buitengewoonthuiswoningen” bouwen. Deze woningen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen.

De locatie
Valk is eigenaar van een perceel aan de Haarstraat in Heino. Op deze plek staan nu een kantoorpand (een voormalige gymzaal) en een gedateerde vrijstaande woning. SallandWonen en Valk hebben samen de mogelijkheden onderzocht voor deze locatie, nadat de gemeente had aangegeven dat deze plek een woonbestemming mag krijgen. Er is nu een haalbaar plan gemaakt dat uitgaat van 6 energieneutrale buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen en de verbouwing van de voormalige gymzaal tot huurappartementen. SallandWonen verhuurt de 6 buitengewoonthuiswoningen in de sociale sector. De huurappartementen in de voormalige gymzaal zullen door Valk zelf worden verhuurd in de vrije sector.

Zelfde type woning op meerdere locaties
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt de 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte 18  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte  en dus ook 6 in Heino.  

We gaan beginnen
De sloop van de huidige woning op deze locatie is gestart. Vervolgens kan de bouw van de 6 woningen starten. De 6 woningen zijn begin november 2020 klaar. 

Bouwverkeer via Marktstraat
Om de bouwplaats goed en veilig te kunnen bereiken, zal de aanrijroute voor bouwverkeer vanaf de Marktstraat en de parkeerplaats van De Haere gaan lopen. Hiervoor wordt er gedurende de bouw een doorgang gemaakt vanaf de parkeerplaats naar het bouwterrein. Hiervoor worden tijdelijk 2 parkeerplaatsen buiten gebruik gesteld. De bouwperiode zal duren van medio maart 2020 tot en met voorjaar 2021.

Wilt u hier wonen?
Klik dan op het 'tabblad' -DE WONING en KAN IK HIER WONEN ?- 
Hier vertellen we meer over de woning en de verhuur.   

Nog meer bouwwerkzaamheden op de zelfde locatie
Op deze locatie staat ook een voormalig gymzaal. Deze gaat Aannemersbedrijf Valk verbouwen tot appartementengebouw. De verhuur van deze appartementen neemt Valk voor eigen rekening. Heeft u interesse? Neem dan contact op met hen

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

Locatie

De woningen komen aan de Haarstraat in Heino