Nieuwbouw in Heino - Haarstraat

Op 4 december ondertekenden Marijke Kool, directeur-bestuurder SallandWonen en Hans Valk van Aannemersberdijf Valk de samenwerkingsovereenkomst om ook in Heino 6 buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen te bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heino
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Haarstraat Heino

Lees het persbericht:  'Nu ook in Heino 6 buitengewoonthuiswoningen' - 4 december 2019 

Zelfde type woning op meerdere locaties
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt de 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte 18  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte  en dus ook 6 in Heino.  

Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

Bouwen en oplevering
Voordat de bouw kan beginnen, moet de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Als deze procedure zonder bezwaren verloopt, kan Valk in het tweede kwartaal van 2020 met de bouwwerkzaamheden starten. Dat betekent dat we begin 2021 de sleutels kunnen uitdelen. 
 

 

Locatie

De woningen komen aan de Haarstraat in Heino