Nieuwbouw in Olst - Rietgors - wijk Zonnekamp Oost

We gaan vier nieuwbouwwoningen bouwen aan de Rietgors in de wijk Zonnekamp Oost in Olst. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw Zonnekamp Oost

VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN

  • We zijn gestart met de bouw.
  • We verwachten dat we de woningen in het 2e kwartaal van 2020 aanbieden voor de verhuur.
  • De woningen worden voor verhuur aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 
  • De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
  • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
  • De huurprijs is op dit moment nog niet bepaald
  • PLATTEGRONDTEKENING - begane grond en 1e verdieping
  • GEVELTEKENINGEN
  • DOORSNEDETEKENING

 

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Olst-Wijhe gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen in Olst dragen daaraan bij.  

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'.

De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. Dat is in het nieuwbouwplan van Zonnekamp Oost aan de orde. Hier heeft de woning een hogere goothoogte dan de andere buitengewoonthuiswoningen, waardoor de woning een andere uitstraling heeft,

Zelfde type woning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt de 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en nu ook 18  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd. 

Wanneer gaan we bouwen? 
Begin 2020 starten we met de bouw van de 4 woningen in Zonnekamp-Oost. We verwachten de woningen nog voor de zomervakantie van 2020 op te kunnen leveren.

Informatie en tekeningen vindt u onder het 'tabblad' VERHUURINFORMATIE en TEKENINGEN.

Locatie

De woningen worden gebouwd aan de Rietgors, makkelijk te bereiken vanaf de toegangsweg naar de uitbreidingswijk Zonnekamp Oost van Olst. Deze wijk ligt op korte afstand van het centrum en alle basisvoorzieningen. Met het station van Olst op loopafstand is de bereikbaarheid van openbaar vervoer in orde.