Nieuwbouw in Olst - Rietgors - wijk Zonnekamp Oost

We bouwen vier nieuwbouwwoningen aan de Rietgors in de wijk Zonnekamp Oost in Olst. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
Afgerond
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw Zonnekamp Oost

De bewoners ontvingen 15 juni de sleutels van hun nieuwe buitengewoonthuiswoning aan de Rietgors in Olst.
Op gepaste afstand en buitengewone manier! Via een rieten vogelhuisje! We wensen ze veel woonplezier.

bekijk het filmpje:  https://youtu.be/4XsB-nqGhcI

 

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Olst-Wijhe gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen in Olst dragen daaraan bij.  

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen'.

De buitengewoonthuiswoning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt de 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en nu ook 16  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

In Olst, net iets anders
De buitengewoonthuiswoningen in het nieuwbouwplan van Zonnekamp Oost hebben een hogere goothoogte dan de andere buitengewoonthuiswoningen. Hierdoor heeft de woning in Olst van buiten en op de eerste verdieping net een andere uitstraling.

Verhuurinformatie en tekeningen 

  • De woningen zijn inmiddels verhuurd. Rietgors 23 en 21 waren al toegezegd aan bewoners van de Olsterkampweg. SallandWonen sloopt daar begin volgend jaar de na-oorlogse woningen om op die plek weer nieuwe duurzame woningen te bouwen. De hoekwoning Rietgors 27 en de tussenwoning Rietgors 25 zijn verhuurd via het reguliere woningaanbod.  
  • De huurprijs van de 4 woningen is € 737,-
  • Door de duurzame maatregelen heeft de huurder weinig energiekosten. 

Omschrijving van de woning

Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

  • de woning biedt veel wooncomfort
  • is instap klaar 
  • de woning is gasloos en energieneutraal en dus een lage energierekening
  • zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom
  • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
  • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
  • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en de badkamer. Met zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Op het dak liggen zonnepanelen. De huurder sluit een overeenkomst af voor de afname van de zonne-energie. 

Hoogste punt viering
Op 5 maart vierden we 'het hoogste punt'. Marijke kool, directeur-bestuurder, Marcel Blind, wethouder Olst-Wijhe en Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk legden samen de laatste dakpannen. 

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. 

Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

Locatie

De woningen worden gebouwd aan de Rietgors, makkelijk te bereiken vanaf de toegangsweg naar de uitbreidingswijk Zonnekamp Oost van Olst. Deze wijk ligt op korte afstand van het centrum en alle basisvoorzieningen. Met het station van Olst op loopafstand is de bereikbaarheid van openbaar vervoer in orde.