Nieuwbouw in Olst - wijk Zonnekamp Oost

We gaan vier nieuwbouwwoningen bouwen aan de toegangsweg naar de wijk Zonnekamp Oost in Olst. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Olst
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw Zonnekamp Oost

VERHUURINFORMATIE

  • We starten met de bouw in het 4e kwartaal van 2019.
  • We verwachten dat we de woningen in het 2e kwartaal van 2020 aanbieden voor de verhuur.
  • De woningen worden voor verhuur aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 
  • De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
  • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
  • De huurprijs is op dit moment nog niet bepaald.
  • Er zijn nog geen tekeningen beschikbaar. zodra die er zijn plaatsen we ze hier. 

 

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Olst-Wijhe gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen in Olst dragen daaraan bij.  

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Zodra we meer informatie of tekeningen hebben, plaatsen we dit op deze pagina. 

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd. 

Wanneer gaan we bouwen? 
We kopen in het voorjaar van 2019 de bouwgrond aan van de gemeente, daarna verwachten we te kunnen starten met bouwen. 

Informatie over de verhuur van de woningen vindt u onder het 'tabblad' VERHUURINFORMATIE.

Locatie

De woningen worden gebouwd aan de toegangsweg naar de uitbreidingswijk Zonnekamp Oost van Olst. Deze wijk ligt op korte afstand van het centrum en alle basisvoorzieningen. Met het station van Olst op loopafstand is de bereikbaarheid van openbaar vervoer in orde.