Nieuwbouw in Raalte - Hartkampschoollocatie - Dille 1-15

Op de plek van de voormalige openbare basisschool Hartkamp gaan we 8 nieuwbouwwoningen bouwen. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw op Hartkampschoollocatie

___

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen dragen daaraan bij. 

Type woningen -  geschikt voor (langer) zelfstandig wonen 
We bouwen hier 8 middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Bent u benieuwd hoe de woning er van binnen uit ziet?

Bekijk dan hier het filmpje om te zien hoe de woning er van binnen uitziet

___________________________________________________________________________ 

De locatie
De basisschool en de aangrenzende fitnessruimte die op deze locatie stonden, hebben plaats gemaakt voor woningbouw. Met een 
mix van sociale huurwoningen en vrije kavels. SallandWonen neemt alleen de ontwikkeling van 8 sociale huurwoningen voor haar rekening.

Bouwen en bouwverkeer
Aannemersbedrijf Valk is begin maart 2020 gestart met bouwen. Valk zorgt ervoor dat de bouwplaats veilig wordt afgezet met bouwhekken. En dat aan en afvoer van werktuigen en materiaal vanaf één plek wordt gedaan, vanaf de Hartkampweg. De woningen zijn in september 2020 klaar. 

VERHUURINFORMATIE

 • De woningen aan Dille 1- 15 (oneven) worden, vanaf 11 augustus aangeboden voor de verhuur.
 • Via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem in 4 verschillende advertenties.
  • Dille 3 - op basis van 'loting' volgens inkomenstabel* 
  • Dille 5 - op basis van 'loting' volgens inkomenstabel* 
  • Dille 1 - op basis van langste inschrijfduur volgens inkomenstabel* waarbij u reageert om in aanmerking te komen voor Dille 1, 7, 13 en 15
  • Dille 9 - op basis van langste inschrijfduur, waarbij huurders met een inkomen tot €43.574,- ook kunnen reageren om in aanmerking te komen voor Dille 9 en 11.
 • * op onze pagina Huren naar inkomen kunt u lezen hoe we omgaan met het aanbieden van woningen volgens de inkomenstabel.
 • Na de sluitingsdatum nodigen we de 6 langst ingeschrevenen uit om op 1 september de woningen te bezichtigen. Op volgorde van inschrijfduur kan een keus gemaakt worden voor een specifieke woning.  
 • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
 • De woningen wordt toegewezen aan huishoudens met maximaal 3 personen.
 • De huurprijs van elke woning is € 619,- per maand. 

TEKENINGEN
Situatie-/terreintekening van de 8 buitengewoonthuiswoningen en 3 particuliere kavels 
Plattegrondtekeningen van alle 6 woningen naast elkaar
Plattegrondtekening van de begane grond 
Plattegrondtekening van de eerste verdieping en de zolderverdieping  

OMSCHRIJVING VAN DE WONING 
Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

 • de woning biedt veel wooncomfort
 • is instap klaar 
 • de woning is gasloos en energiezuinig 
 • zonnepanelen voor het opwekken van stroom
 • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
 • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en de badkamer. Met zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

_________________________________________________________________________ 

De buitengewoonthuiswoning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt deze 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en 16  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

                                                                                    

Locatie

De locatie van de voormalige Hartkampschool ligt aan de Hartkampweg in de wijk Hartkamp in Raalte.