Nieuwbouw in Raalte - Hartkampschoollocatie

Op de plek van de voormalige openbare basisschool Hartkamp gaan we 8 nieuwbouwwoningen bouwen. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw op Hartkampschoollocatie

VERHUURINFORMATIE

  • We starten met de bouw einde 1e kwartaal van 2020.
  • We verwachten dat we de woningen in het 3e kwartaal van 2020 aanbieden voor de verhuur.
  • De woningen worden voor verhuur aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 
  • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
  • De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
  • De huurprijs is op dit moment nog niet bepaald.
  • Zodra er tekeningen zijn, plaatsen we die hier. 

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen dragen daaraan bij. De basisschool en de aangrenzende fitnessruimte hebben een vrijblijvende plaatsbepaling voor woningbouw. Het plan is om deze mix van sociale huurwoningen en vrije kavels te realiseren. SallandWonen neemt alleen de ontwikkeling van 8 sociale huurwoningen voor haar rekening.

Buurtbewoners  
De Buurtbewoners hebben inspraak gehad bij het opstellen van het stedenbouwkundig ontwerp. In meerdere informatiebijeenkomsten hebben de Gemeente Raalte en SallandWonen belangrijke input van de buurtbewoners ontvangen. De opmerkingen van de buurt zijn verwerkt in het stedenbouwkundig ontwerp, welke door de buurt (tijdens de inloopavond op 29 oktober 2018) positief is ontvangen.

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Zelfde type woning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt deze 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en nu ook 18  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

Wanneer gaan we bouwen? 
We starten met bouwen in het 1e kwartaal van 2020. De verwachte oplevering is in het 4e kwartaal 2020.

Informatie over de verhuur van de woningen vindt u onder het 'tabblad' VERHUURINFORMATIE.

 

 

 

 

Situatietekening

 

Plattegrondtekening van de beganegrond                                                                                       

Locatie

De locatie van de voormalige Hartkampschool ligt aan de Hartkampweg in de wijk Hartkamp in Raalte.