Nieuwbouw in Raalte - Hartkampschoollocatie

Op de plek van de voormalige openbare basisschool Hartkamp bereiden wij de nieuwbouw van 8 woning voor. De woningen zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw op Hartkampschoollocatie

De basisschool en de aangrenzende fitnessruimte hebben een vrijblijvende plaatsbepaling voor woningbouw. Het plan is om deze mix van sociale huurwoningen en vrije kavels te realiseren. SallandWonen neemt alleen de ontwikkeling van 8 sociale huurwoningen voor haar rekening.

Buurtbewoners  
De Buurtbewoners hebben inspraak gehad bij het opstellen van het stedenbouwkundig ontwerp. In meerdere informatiebijeenkomsten hebben de Gemeente Raalte en SallandWonen belangrijke input van de buurtbewoners ontvangen. De opmerkingen van de buurt zijn verwerkt in het stedenbouwkundig ontwerp, welke door de buurt (tijdens de inloopavond op 29 oktober 2018) positief is ontvangen.

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen nieuwe middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Anders dan anders
De mooi afgewerkte binnenkant van de zeer duurzame en gasloze 'buitengewoonthuiswoning' is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

Van buiten wordt de woning aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. 
De woning is ook bijzonder, doordat de woning in de fabriek wordt geproduceerd en op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kan het bouwproces een stuk sneller verlopen dan bij een traditioneel bouwproces. De woning komt als een bouwpakket aan en hoeft op de bouwlocatie alleen maar in elkaar gezet te worden. Er is hierdoor minder afhankelijkheid van toch al schaars bouwpersoneel. Daarnaast kan de woning op verschillende locaties gebouwd worden, wat scheelt in de ontwikkelkosten. Dit betekent echter niet dat de woningen er altijd hetzelfde uit gaan zien. SallandWonen bouwt deze woning samen met Slokker Innovate, een onderdeel van de Slokkergroep dat is gespecialiseerd in industrieel bouwen.

Duurzaam
De woningen worden energieneutraal (en aardgasloos) gebouwd.

Wanneer gaan we bouwen? 
We kopen in het voorjaar van 2019 de bouwgrond aan van de gemeente, daarna gaan we starten met bouwen. 

Verhuur
De woningen bieden wij voor de verhuur aan via onze normale aanbodmethode, via de website en facebook. 

 

 

Locatie

De locatie van de voormalige Hartkampschool ligt aan de Hartkampweg in de wijk Hartkamp in Raalte.