Nieuwbouw in Raalte - Hartkampschoollocatie

Op de plek van de voormalige openbare basisschool Hartkamp gaan we 8 nieuwbouwwoningen bouwen. De 'buitengewoonthuiswoningen', zoals we ze noemen, zijn geschikt voor de reguliere verhuur aan 1- en 2-persoons huishoudens, geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Nieuwbouw op Hartkampschoollocatie

-DE WONING en KAN IK HIER WONEN ?-

VERHUURINFORMATIE

 • We verwachten dat we de woningen in het 3e kwartaal van 2020 aanbieden voor de verhuur.
 • De woningen worden voor verhuur aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 
 • Huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren.
 • De toewijzing vindt volgens de inkomenstabel plaats. 
 • De huurprijs is op dit moment nog niet bepaald.

Situatie-/terreintekening van de 8 buitengewoonthuiswoningen en 3 particuliere kavels 
Plattegrondtekeningen van alle 6 woningen naast elkaar
Plattegrondtekening van de begane grond 
Plattegrondtekening van de eerste verdieping en de zolderverdieping  

Bekijk hier HET FILMPJE van de buitengewoonthuiswoning (zoals we in Heeten gebouwd hebben)

OMSCHRIJVING VAN DE WONING 
Wat maakt deze ‘buitengewoonthuiswoning’ zo buitengewoon?

 • de woning biedt veel wooncomfort
 • is instap klaar 
 • de woning is gasloos en energieneutraal en dus een lage energierekening
 • zonnepanelen voor het opwekken van eigen stroom
 • het biedt ruime leefruimte, met 2 slaapkamers
 • geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig 

De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en de badkamer. Met zonnepanelen op het dak en duurzame luchtwarmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam met een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte. De slaapkamers en de badkamer hebben een elektrisch verwarmingspaneel, om (indien nodig) de ruimte snel te verwarmen. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit, die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

_______________________________________________________________________

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze nieuwe woningen dragen daaraan bij. 

De Locatie
De basisschool en de aangrenzende fitnessruimte die op deze locatie stonden, hebben plaats gemaakt voor woningbouw.
Het plan is om deze mix van sociale huurwoningen en vrije kavels te realiseren. SallandWonen neemt alleen de ontwikkeling van 8 sociale huurwoningen voor haar rekening.

Buurtbewoners  
De Buurtbewoners hebben inspraak gehad bij het opstellen van het stedenbouwkundig ontwerp. In meerdere informatiebijeenkomsten hebben de Gemeente Raalte en SallandWonen belangrijke input van de buurtbewoners ontvangen. De opmerkingen van de buurt zijn verwerkt in het stedenbouwkundig ontwerp, welke door de buurt (tijdens de inloopavond op 29 oktober 2018) positief is ontvangen.

Wanneer gaan we bouwen? 
Aannemingsbedrijf Valk is begin maart 2020 gestart met het inrichten van de bouwplaats. Zoals het plaatsen van de bouwkeet en opslagplaats voor materialen. Daarna begint het bouwproces. Valk zorgt ervoor dat de bouwplaats veilig wordt afgezet met bouwhekken. En dat aan en afvoer van werktuigen en materiaal vanaf één plek wordt gedaan, vanaf de Hartkampweg. De woningen zijn begin oktober 2020 klaar. 

Type woningen
We bouwen hier 8 middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Meer weten over de woning? of op zoek naar verhuurinformatie?
Klik dan bovenaan op de keuzeknop:  -DE WONING en KAN IK HIER WONEN?- 

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

Zelfde type woning op meerdere locaties.
Aannemersbedrijf Valk uit Daarle bouwt deze 'buitengewoonthuiswoningen' voor ons op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en 16  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

__________________________________________________________________________ 

 

                                                                                    

Locatie

De locatie van de voormalige Hartkampschool ligt aan de Hartkampweg in de wijk Hartkamp in Raalte.