Nieuwbouw in Raalte - wijk Salland II (fase 4)

We gaan 16 buitengewoonthuiswoningen bouwen in de wijk Salland II in Raalte.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Salland II - Raalte

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Raalte gemaakt waarbij we ook in 2020 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze 16 nieuwe 'buitengewoonthuiswoningen' dragen daaraan bij. 

Type woningen
Op deze locatie bouwt SallandWonen 16 middelgrote huurwoningen, die we ‘buitengewoonthuiswoningen’ noemen. Deze buitengewoonthuiswoning is geschikt voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoningen.

Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. De binnenkant van de zeer duurzame energieneutrale en gasloze woning is in principe altijd hetzelfde. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Elke woning heeft een eigen losstaande berging. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.

PLATTEGRONDTEKENINGEN:
blok 1 - Hogenhof 1 - 11:    begane grond en 1e verdieping & zolder 

blok 2 - Hogenhof 13 - 21:  begane grond  en 1e verdieping & zolder 

blok 3 - Hogenhof 23 - 31:  begane grond  en 1e verdieping & zolder 

SITUATIETEKENING - de drie blokken gesitueerd in het plan

Zelfde type woningen op meerdere locaties.

We bouwen de 'buitengewoonthuiswoningen' op meerdere locaties. Zo komen er 4 in Heeten, 4 in Broekland, 4 in Olst, 6 in Heino, 8 op de locatie Hartkampschool in Raalte en nu ook 16  in de nieuwbouwwijk Salland II in Raalte.

Als alles meezit kunnen we nog voor de zomervakanties starten met de bouw. We verwachten de woningen in het 1e kwartaal van 2021 op te leveren.

We verzoeken u dringend om niet op het bouwterrein te komen! Van een afstand een kijkje nemen kan natuurlijk wel. Foto's van de voortgang van de bouw vindt u onderaan deze pagina. 

Locatie

De woningen komen aan de Hogenhof. Dit is aan de rand van de nieuwbouwwijk Salland II