Nieuwbouw in Wijhe - Sterrebos en Achtendeel

11 huurders hebben de sleutel ontvangen van hun nieuwbouwwoning in de wijk Noorder Koeslag 4 aan de Sterrebos en 7 aan de Achtendeel.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
Afgerond
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
nieuwbouw Noorder Koeslag - woonveld M

Op 16 april hebben 11 huurders op een bijzondere manier de sleutel van hun nieuwe woning in Noorder Koeslag in Wijhe ontvangen: Anderhalve meter afstand geldt ook hier! We hebben hier leuke beelden van gemaakt. Bekijk hier het filmpje en de foto's. 

 

Goed Wonen 
We hebben afspraken met de gemeente Olst-Wijhe gemaakt waarbij we ook in 2019 samen richting geven aan goed wonen in Salland. Hierbij wordt ingezet op nieuwbouw van sociale huurwoningen. Deze 11 nieuwe woningen in de wijk Noorder Koeslag in Wijhe dragen daaraan bij. 

Roosdom Tijhuis bouwt op deze locatie projectmatig woningen. SallandWonen neemt 11 woningen af voor de sociale verhuur. In september 2019 is gestart met de bouw. De nieuwe huurders kunnen er medio 2020 wonen.

Type woningen
De woning heeft 1-laag, met een kap. En is geschikt voor een één- of twee persoonshuishouden, om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen.  
De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststofkozijnen met triple-glas en vloerverwarming, zowel op de begane grond als op de 1ste verdieping. Met 8 of 10 zonnepanelen op het dak en duurzame bodem-warmtepompinstallatie heeft de bewoner een lage energierekening.

Op de benedenverdieping is een woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/het terras en heeft een buitendeur en een raam. De keuken biedt mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet.

Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn twee slaapkamers en een aparte bergruimte met wasmachine- en wasdrogeraansluiting. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. 

De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering, buitenverlichting en pad- en terrasverharding.

Verhuurinformatie

  • vanaf 25 februari tot 10 maart - 9:00 uur  via de woningaanbodadvertenties
  • huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren
  • de woning wordt toegewezen aan huishoudens met maximaal 3 personen,
  • wie het langst staan ingeschreven als woningzoekende bij SallandWonen komen het eerst in aanmerking en worden uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Op 17 maart 
  • Daarna kunt u beslissen of u daadwerkelijk gaat huren. Hiervoor is een keuzeavond gepland op 19 maart.
  • De huurders ontvangen half april de sleutel van hun nieuwe huis. 

De 11 woningen worden in 3 advertenties aangeboden 

  • 2 hoekwoningen met een grotere kavel - met advertentie Sterrebos 11 WIJHE 
  • 2 hoekwoningen met een kleine kavel -  met advertentie Achtendeel 2 WIJHE
  • 7 tussenwoningen - met advertentie Achtendeel 8 WIJHE 


huurprijzen van adressen - kavelnummers en kavelgrootte 

Bekijk hieronder de tekeningen van:

Hieronder vindt u foto's en artist impressies van de woningen.

Locatie

Er komen 4 woningen aan de Sterrebos en 7 aan de Achtendeel. Noorder Koeslag is een ruim opgezette wijk met veel water, groen en speelgelegenheid. Het bos en de IJssel zijn dichtbij. Fietsers en voetgangers krijgen in deze wijk extra aandacht en kunnen via diverse paden naar het centrum van Wijhe waar je uitstekende voorzieningen vindt. Ook de sport-, onderwijs-, en cultuurvoorzieningen liggen om de hoek.