Nieuwbouw Wijhe - Noorder Koeslag II Achtendeel 9-17

We bouwen 5 betaalbare huurwoningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens in het plan Noorder Koeslag in Wijhe. Het schiet al aardig op en we verwachten ze aan het eind van dit jaar te kunnen verhuren!!
Vorig jaar bouwde Roosdom Tijhuis al 11 van deze woningen, die erg geliefd waren. Nu komen er dus nog 5 bij.  De woningen zijn geschikt voor kleine huishoudens voor jong en oud met of zonder zorgvraag. Dit soort middelgrote woningen is voor veel mensen de perfecte woning als een eengezinswoning te groot is en een appartement niet gewenst.

Voorrang op de verhuur
Om de doorstroming binnen onze huurwoningen te vergroten krijgen huurders die een woning van SallandWonen (ongeacht welk type en aantal slaapkamers) achterlaten voorrang.


Verhuurinformatie 5 woningen

 • de huurprijs van de tussenwoningen (Achtendeel 11,13 en 15)  is € 633,- per maand
 • de huurprijs van de hoekwoning Achtendeel 9 is € 659,- per maand
 • de huurprijs van de hoekwoning Achtendeel 17 is € 684,- per maand
 • de huurprijs is exclusief de servicekosten voor zonnepanelen en glasverzekering (let op: deze servicekosten tellen niet mee in de berekening voor huurtoeslag)
 • de woningen worden aangeboden via het woningaanbod op onze website (van 1 november tot maandag 15 november) en aangekondigd op Facebook
 • huishoudens van alle leeftijden kunnen reageren, de inkomenstabel 2021 is van toepassing
 • de sleuteluitgifte van de woningen is  op donderdag 23 december

Wat maakt de woning zo ideaal?

 • biedt veel wooncomfort
 • is instapklaar
 • is gasloos en energiezuinig
 • heeft zonnepanelen voor het opwekken van groene stroom
 • heeft  een ruime leefruimte met 2 slaapkamers en is geschikt voor langer zelfstandig thuis wonen
 • heeft weinig onderhoud nodig De instapklare woning biedt veel wooncomfort door goede isolatie, kunststof kozijnen met triple glas, WTW-unit en vloerverwarming op de benedenverdieping en bovenverdieping. Met zonnepanelen op het dak en duurzame bodempompinstallatie met koelfunctie heeft u een lage energierekening.

Hoe zien de woningen er uit?
Op de benedenverdieping is een lichte woonkamer met keuken. Het woongedeelte is gericht op de tuin/terras en heeft een buitendeur en een groot raam. De keuken biedt de mogelijkheid voor het aansluiten van een vaatwasser en elektrisch koken (gasloos). Door de ruime hal en trapopgang is de woning zeer geschikt voor zowel jonge als oudere huurders, met of zonder zorgvraag. De hal biedt voldoende ruimte voor gebruik en opstellen van rollator of kinderwagen. Daarbij is de brede trap geschikt voor het eventueel plaatsen van de traplift. In de hal bevindt zich het toilet. Op de bovenverdieping is een 2e toilet in de ruime badkamer, er zijn 2 slaapkamers en een aparte bergruimte. De hele bovenverdieping heeft vloerverwarming. Op de overloop zit een vlizotrap naar de zolder. Op zolder staat de WTW-unit die op een energiezuinige manier de woning ventileert door de gezuiverde warme lucht terug te laten stromen in de woning. De tuin wordt compleet opgeleverd met een apart staande fietsenberging, tuinafrastering (bij grens aan gemeentegrond), buitenverlichting en pad- en terrasverlichting.

Noorder Koeslag
Noorder Koeslag is een ruim opgezette nieuwbouwwijk met veel water, groen en speelgelegenheid. Het bos en de IJssel zijn dichtbij. Fietsers en voetgangers krijgen in deze wijk extra aandacht en kunnen via diverse paden naar het centrum van Wijhe, waar je uitstekende voorzieningen vindt. Ook de sport-, onderwijs- en cultuurvoorzieningen liggen om de hoek. Deze vijf nieuwe woningen in Wijhe dragen bij aan de afspraken die SallandWonen met de gemeente Olst-Wijhe heeft gemaakt: samen verder werken aan goed wonen in Salland.

We bouwen verder
Dat er behoefte is aan woningen voor kleine huishoudens, jong en oud, blijkt wel uit de reacties. Daarom gaan we volop verder met het bouwen van deze woningen.
Zo komen er in Olst nog 23 aan de Olsterkampweg, 4 in plan Olstergaard met bouwbedrijf Valk en 20 in plan Aberson met bouwbedrijf Nikkels. Maar ook op de nieuwbouwlocaties in de buurtdorpen Nieuw Heeten, Luttenberg, Heino en Wijhe kunnen woningzoekenden volgend jaar een nieuwe woonplek vinden.