Onderhoud Boskamp

SallandWonen gaat in 2018/2019 in de Bloemenbuurt van Boskamp bij 38 woningen onderhoud uitvoeren. Naast het onderhoud aan de woningen kijken we ook naar de leefbaarheid in de Bloemenbuurt. Wij trekken daarbij samen met de gemeente Olst-Wijhe op.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Boskamp
Status
In voorbereiding
Type
Onderhoud
Projectnaam
Groot Onderhoud Boskamp

Planning

2017:  enquetes

februari 2018: inspecties van de 38 woningen 

17 juli 2018 : informatieve inloopavond 

oktober 2018: start werkzaamheden

voorjaar 2019: verwachte oplevering 

Contactpersoon

Els Vosman - woonconsulent SallandWonen - 0572-348 348 - woonconsulenten@sallandwonen.nl 

Enquête
Omdat we graag horen wat de bewoners van hun woning en de woonomgeving vinden, hebben we in 2017 in samenwerking met de gemeente Olst-Wijhe een enquête gehouden. Met de uitkomsten van deze enquête zijn de plannen verder uitgewerkt.

Inspecties
Om te kunnen bepalen welke maatregelen aan de 38 huurwoningen moeten worden uitgevoerd, is de huidige staat van deze woningen in beeld gebracht. Dit deden we op afspraak met de huurders in februari 2018.

Vervolg
De bewoners hebben een brochure ontvangen, waarin beschreven staat welke werkzaamheden worden gedaan in hun woning. Op dinsdag 17 juli 2018 hebben we de huurders tijdens een informatieve inloopavond geïnformeerd over de uit te voeren werkzaamheden en de planning van deze werkzaamheden.

Wat gaan we doen?
Isolatiemaatregelen en comfortabeler maken
De woningen maken een flinke energiestap. Zo komt er betere dakisolatie, wordt de spouwmuurisolatie aangevuld en verdwijnen de laatste stalen kozijnen met enkelglas. Tegelijk komt er een mechanische ventilatie. De badkamers worden vernieuwd, en er komt tegelijk een toilet, zodat bewoners ’s nachts niet de trap op en af hoeven. De maatregelen leveren energiebesparing op, maar ook meer comfort. Belangrijk, omdat de enquête heeft uitgewezen dat veel bewoners problemen ervaren met vocht en tocht.

De energiemaatregelen op de Boskamp passen in de doelstellingen van SallandWonen, dat in 2050 al haar woningen CO2-neutraal wil hebben. Daarnaast willen wij woningen geschikt maken om tot op hoge leeftijd veilig thuis te kunnen wonen.

Zonnepanelen
De meeste woningen krijgen een nieuwe dak, inclusief zes tot acht zonnepanelen.

Planning
We verwachten in oktober 2018 te kunnen starten met de werkzaamheden. We proberent door een strakke planning met alle betrokken bedrijven de overlast voor bewoners zoveel mogelijk te beperken. Naar verwachting zit de klus er volgend voorjaar op.

Locatie

SallandWonen bezit ruim negentig woningen op de Boskamp. De 38 woningen in de naar bloemen vernoemde straten zijn de oudste daarvan.
Ze zijn eind jaren vijftig gebouwd, andere woningen dateren uit de jaren tachtig en negentig.

Het gaat om de straten:

  • Begoniastraat
  • Dahliastraat
  • Geraniumstraat
  • Hyacinthstraat