Onderhoud Den Nul

In Den Nul hebben we bij 42 woningen onderhoud uitgevoerd. Daarnaast hebben we energiebesparende voorzieningen aangebracht om het comfort in de woningen te verhogen en de energierekening te laten dalen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Den Nul
Status
Afgerond
Type
Onderhoud
Projectnaam
Groot Onderhoud Den Nul

Contactpersoon


Woonconsulent van Salverda:
Esthel Snippe                                      
0525-629795                                        
dennul@salverda.nl               

 

Woonconsulent van SallandWonen:
Els Vosman
0572-348348
woonconsulenten@sallandwonen.nl

  

Wat hebben we gedaan?
Bij 42 woningen in Den Nul hebben we in 2018 onderhoud gepleegd. Daar zijn energiebesparende voorzieningen uitgevoerd voor het comfort in de huurwoningen en om de energierekening te laten dalen. 

Wanneer is dit uitgevoerd en door wie? 
De werkzaamheden van de hele wijk zijn uitgevoerd door bouwbedrijf Salverda. Ze zijn in mei gestart met de werkzaamheden en begin november 2018 is het afgerond. De medewerkers waren herkenbaar aan de kleding met de logo's van Salverda en SallandWonen, met de tekst 'Samen werken aan goed wonen'.  

Wat is er aan vooraf gegaan? 
Enquête
Samen met de gemeente Olst-Wijhe hebben we enquêtes in de wijk gehouden. Bewoners hebben vragen beantwoord over hun woongenot en de leefbaarheid.

Inspectie
In september 2017 zijn alle woningen geïnspecteerd. We hebben de conditie van de woningen in beeld gekregen.
Op basis van de resultaten uit de enquêtes en inspecties hebben we bekeken welk onderhoud bij welke woning moest worden uitgevoerd.

Informatie voor huurders
De betrokken huurders hebben een algemene brochure ontvangen met informatie over de werkzaamheden die wij uitvoeren en de keuzemogelijkheden die wij aanboden. Op maandag 26 februari 2018 hebben de huurders de geveltekeningen en plattegronden van de woningen kunnen bekijken in het buurthuis van Den Nul. Hierop was te zien hoe de woningen er na het onderhoud uit komen te zien. Bovendien was te zien welke materialen werden gebruikt. De medewerkers van SallandWonen en van bouwbedrijf Salverda, die het onderhoud hebben uitgevoerd, hebben informatie verstrekt over de uitvoering en keuzemogelijkheden in de woningen. 

Individueel gesprek
Aangezien we te maken hadden met verschillende type woningen, hebben we ook met elke huurder individuele gesprekken gevoerd. 

 

 

 

 

Locatie

Het ging in totaal om 42 woningen in de straten: Berkenweg, Eikenweg, Esdoornweg, Kastanjeweg, Lindenweg, Holstweg.