Onderhoud Den Nul

In Den Nul gaan we bij 42 woningen onderhoud uitvoeren. Daarnaast brengen we energiebesparende voorzieningen aan om het comfort in de woningen te verhogen en de energierekening te laten dalen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Den Nul
Status
In uitvoering
Type
Onderhoud
Projectnaam
Groot Onderhoud Den Nul

Contactpersoon


Woonconsulent van Salverda:
Esthel Snippe                                      
0525-629795                                        
dennul@salverda.nl               

 

Woonconsulent van SallandWonen:
Els Vosman
0572-348348
woonconsulenten@sallandwonen.nl

  

Wat gaan we doen?
Bij 42 woningen in Den Nul gaan we in 2018 Groot Onderhoud uitvoeren. Daarbij worden energiebesparende voorzieningen aangebracht om het comfort in de woningen te verhogen en de energierekening te laten dalen. Doordat we te maken hebben met verschillende typen woningen worden per woning andere werkzaamheden uitgevoerd. 

Wanneer en wie gaat dit doen?
De werkzaamheden van de hele wijk worden uitgevoerd door bouwbedrijf Salverda. Ze zijn in mei gestart met de werkzaamheden en de verwachting is dat het eind december 2018 is afgerond. De medewerkers zijn herkenbaar aan de kleding met de logo's van Salverda en SallandWonen, met op de rug de tekst 'Samen werken aan goed wonen'.  

 

Wat is hieraan vooraf gegaan?
Enquête
Samen met de gemeente Olst-Wijhe hebben we enquêtes in de wijk gehouden.
Bewoners hebben vragen beantwoord die gingen over hun woongenot en de leefbaarheid.

Inspectie
In september 2017 zijn alle woningen geïnspecteerd. Daardoor krijgen we de conditie van de woningen in beeld.
Op basis van de resultaten uit de enquêtes en inspecties bepalen we welk onderhoud we waar gaan uitvoeren.

Informatie voor huurders
De betrokken huurders hebben een algemene brochure ontvangen met informatie over de werkzaamheden, die wij gaan uitvoeren en de keuzemogelijkheden die wij bieden.
Op maandag 26 februari 2018 hebben de huurders de geveltekeningen en plattegronden van de woningen kunnen bekijken in het buurthuis van Den Nul.
Hierop was te zien hoe de woningen er na het groot onderhoud uit komen te zien. Daarnaast is te zien welke materialen verwerkt worden.
De medewerkers van SallandWonen en van bouwbedrijf Salverda, die het groot onderhoud gaat uitvoeren, hebben informatie verstrekt over de werkzaamheden en keuzemogelijkheden in de woningen. 

Individueel gesprek
Doordat we te maken hebben met verschillende typen woningen worden er per woning andere werkzaamheden uitgevoerd. Daarom vinden er met alle huurders individuele gesprekken plaats. 

 

 

 

 

Locatie

Het gaat in totaal om 42 woningen in de straten: Berkenweg, Eikenweg, Esdoornweg, Kastanjeweg, Lindenweg, Holstweg.