Onderhoud Heino-Dorp

Het doel van onderhoud in Heino-Dorp is om van de wijk een toekomstbestendige woonwijk te maken. Concreet betekent dit dat de woningen beter geïsoleerd worden en veiliger en gezonder worden gemaakt. Ook besteden we aandacht aan de functionaliteit en uitstraling. Het is de bedoeling dat dit resulteert in een woning waarin nu en in de toekomst goed, duurzaam en prettig gewoond kan worden. Alle woningen krijgen een energie-index van 1,4 of lager (= energielabel B of beter). Daardoor gaat de huurder in energiekosten besparen. De bewoner heeft zelfs de mogelijkheid om zonnepanelen te laten plaatsen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Heino
Status
Afgerond
Type
Onderhoud
Projectnaam
Groot Onderhoud Heino-Dorp

 

In de woonblokken die worden aangepakt staan een aantal koopwoningen. De bewoners van de koopwoningen wordt aangeboden om mee te doen met het project.

Bewoners betrekken bij het project
We kiezen hierbij voor een interactieve aanpak. Dit wil zeggen dat SallandWonen samen met de huurders het project handen en voeten wil geven. Hiervoor is een bewonerscommissie samengesteld waarin de belangen van allen vertegenwoordigd worden. Tijdens de bewonersavond hebben wij gemeld dat de bewoners hun wensen aan kunnen geven. Hier hebben wij veel reacties op gekregen. De geïnventariseerde wensen nemen wij mee in de planvorming. Ook krijgt de huurder individueel een aantal keuzemogelijkheden om de woning beter aan te laten sluiten op de eigen woonwensen.

Locatie

De woningen waar groot onderhoud wordt gepleegd liggen aan:
De Haarstraat, Emmastraat, Marktstraat, Koningin Julianastraat,
Prins Bernhardstraat, Prinses Wilhelminastraat, Schoolstraat, Van der Capellenweg.