Onderhoud Langkamp Raalte

In de wijk Langkamp in Raalte voert SallandWonen onderhoud uit aan de daken van 110 woningen. Dit wordt gecombineerd met buitenschilderwerk, isolerende maatregelen en plaatsing van zonnepanelen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
Afgerond
Type
Onderhoud
Projectnaam
Onderhoud Langkamp Raalte

Contactpersoon

woonconsulent SallandWonen: Els Vosman

Telefoon kantoor: 0572-348 337

 

 

Planning

Start uitvoering:               september 2017

Geplande oplevering:      maart 2018

Door een storm in 2015 is bij enkele woningen schade ontstaan aan het gevelmetselwerk. Deze schade is toen hersteld en bij de overige woningen is het metselwerk beter verankerd.

Tijdens het onderhoud dat dit jaar uitgevoerd wordt gaan we de dakconstructie verstevigen. Deze werkzaamheden combineren we met een aantal andere werkzaamheden zoals: voegwerkherstel, isolerende maatregelen, buitenschilderwerk en het plaatsen van zonnepanelen.

In een aantal woonblokken die worden aangepakt, zijn woningen verkocht. Alle bewoners van deze koopwoningen hebben ervoor gekozen mee te doen met dit project. 

Herkenbaar tijdens werkzaamheden 
Alle betrokken medewerkers zijn herkenbaar aan een hesje, dat zij zichtbaar over hun kleding dragen. We hopen hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van de medewerkers en het veiligheidsgevoel van de huurders en de omwonenden in de wijk. Dit is vooral belangrijk bij onderhoudsprojecten, want dan lopen allerlei medewerkers vanuit meerdere bedrijven (bouw-, installatie, schilderbedrijven) af en aan in de wijk en voeren ze vaak bij de huurders in huis en tuin hun werkzaamheden uit.

Twee verschillende kleuren hesjes
De functie/bevoegdheid van de medewerker is herkenbaar aan de kleur van het hesje. We passen twee verschillende kleuren hesjes toe:
Groen   : dit zijn de bouwplaatsmedewerkers die in en om uw woning werkzaamheden verrichten
Blauw   : dit zijn de (meewerkende) voormannen op de bouwplaats en overige medewerkers van de aannemer en SallandWonen (kantoorpersoneel, uitvoerder, opzichter).
Als u vragen hebt, kunt u die het best stellen aan de medewerkers met een blauw hesje.

Oplevering  
Met een 8,2 als waardering van de bewoners, is het onderhoudsproject aan 100 huurwoningen in de wijk Langkamp in Raalte eind maart 2018 afgerond.

De woningen zijn weer gereed voor de toekomst. Naast een schilderbeurt zijn de daken vervangen en gerepareerd en zijn de gevels (na)geïsoleerd. Ook zijn op 96 woningen zonnepanelen gelegd. De bewoners van deze woningen werken zo actief mee aan duurzaam energiegebruik en besparen op hun energielasten.

SallandWonen heeft met dit project invulling gegeven aan haar duurzaamheidsbeleid wat de bewoners een besparing oplevert op de energielasten en de woning minder belastend maakt voor het milieu.

De woonconsulenten van Mateboer en SallandWonen brachten de bewoners een zakje paaseitjes als dank voor de prettige samenwerking. 

Locatie

Het gaat om de straten:

  • Langkampweg
  • Graaf van Rechterenstraat
  • Jan van Arkelstraat
  • Johan van Twickelostraat