Oudheidskamer Wijhe

De Oudheidkamer, ook bekend onder de naam ‘het Wijhes Museum’, aan de Kerkstraat in Wijhe is een gemeentelijk monument en onderdeel van het waardevolle dorpsgezicht van Wijhe.  In het karakteristieke pand gaan we nu 6 appartementen bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
appartementen in Oudheidskamer Wijhe

VERHUURINFORMATIE

Er komen 6 appartementen in het pand. Geschikt voor één of tweepersoonshuishoudens.
De woningen worden voor verhuur aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 

We weten nog niet in welke periode de woningen worden aangeboden. Ook is de huurprijs is nog niet bepaald.
Zodra we dit weten of tekeningen hebben, plaatsen we dit op deze pagina.  

In het karakteristieke pand komen 6 nagenoeg energie-neutrale appartementen voor 1- en 2- persoonshuishoudens. Wij streven ernaar om in het voorjaar van 2020 te starten met de transformatie van het pand. De appartementen komen beschikbaar voor de reguliere verhuur. 

Nieuwe bestemming
Het pand is al een flink aantal jaren in bezit van SallandWonen en is verhuurd aan de Historische Vereniging Wijhe. Het monumentale pand is toe aan een grondige opknapbeurt. Dat moment pakt SallandWonen aan om er woningen in te realiseren. Als het pand een woonfunctie krijgt, sluit dat aan bij de kerntaak van SallandWonen: ‘het verhuren van duurzame en betaalbare woningen’.

Praktische woningen met behoud van bijzonder karakter
Het is nog een hele puzzel en een mooie uitdaging om een plan te ontwikkelen dat recht doet aan de monumentale waarden van het pand en tegelijkertijd goede en praktische woningen oplevert voor de huurders van SallandWonen. Om die reden wordt er in nauw overleg met Het Oversticht gewerkt. Het Oversticht is de organisatie die voor de gemeente Olst-Wijhe de ruimtelijke en monumentale kwaliteit in de gemeente bewaakt. Bouwbedrijf Hemeltjen gaat de verbouwing uitvoeren. Deze heeft ervaring met dit soort complexe verbouwingen en is geworteld in Wijhe. Dat zal zeker een voordeel zijn bij deze bijzondere klus. Er zullen zoveel mogelijk bijzondere elementen en detailleringen van het gebouw behouden blijven.

Op zoek naar nieuwe bestemming voor Wijhes museum
SallandWonen verhuurd het pand al jaren aan de Historische Vereniging, maar heeft nu  – met pijn in het hart – het contract met de Historische Vereniging Wijhe opgezegd. De Historische Vereniging Wijhe betreurt de aanstaande verhuizing zeer, maar heeft ook begrip voor de situatie. De vereniging is al een tijdje op zoek naar een nieuw onderkomen, maar is daar tot op heden nog niet in geslaagd. Heeft u suggesties voor een betaalbaar alternatief onderkomen voor het Wijhese Museum? Neem dan contact op met de vereniging via historischeverenigingwijhe@gmail.com 

 

 

 

Locatie

Het pand staat aan de Kerkstraat 34 in Wijhe.