Oudheidskamer Wijhe

De Oudheidkamer, ook bekend onder de naam ‘het Wijhes Museum’, aan de Kerkstraat in Wijhe is een gemeentelijk monument en onderdeel van het waardevolle dorpsgezicht van Wijhe.  In het karakteristieke pand gaan we nu 6 appartementen bouwen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Wijhe
Status
In voorbereiding
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
appartementen in Oudheidskamer Wijhe

VERHUURINFORMATIE

De woningen worden voor verhuur aangeboden via de website en facebook volgens het gebruikelijke aanbodsysteem. 

We weten nog niet in welke periode de woningen worden aangeboden.
Ook is de huurprijs is nog niet bepaald.
Zodra we dit weten of tekeningen hebben, plaatsen we dit op deze pagina.  

Nieuwe bestemming
Het pand is al een flink aantal jaren in bezit van SallandWonen en jaren verhuurd geweest aan de Historische Vereniging Wijhe. Nu het monumentale pand toe is aan een grondige opknapbeurt, pakt SallandWonen dit moment aan om er woningen in te realiseren. Als het pand een woonfunctie krijgt, sluit dat aan bij de kerntaak van SallandWonen: ‘het verhuren van duurzame en betaalbare woningen’. De Historische Vereniging heeft inmiddels een nieuw onderkomen voor haar Wijhes museum gevonden in de winkelstraat van Wijhe. 

Praktische woningen met behoud van bijzonder karakter
Het is een mooie uitdaging om een plan te ontwikkelen dat recht doet aan de monumentale waarden van het pand en tegelijkertijd goede en praktische woningen oplevert voor de huurders van SallandWonen. Om die reden werken we in nauw overleg met Het Oversticht. Het Oversticht is de organisatie die voor de gemeente Olst-Wijhe de ruimtelijke en monumentale kwaliteit in de gemeente bewaakt. Architect Marcia Mulder van Architectenbureau 52Noord uit Olst gaat er een mooi ontwerp van maken. Bouwbedrijf Hemeltjen gaat de verbouwing uitvoeren. Deze heeft ervaring met dit soort complexe verbouwingen en is geworteld in Wijhe. Dat zal zeker een voordeel zijn bij deze bijzondere klus. Er zullen zoveel mogelijk bijzondere elementen en detailleringen van het gebouw behouden blijven.

Verbouwplannen
Ons plan is om het karakteristieke pand te verbouwen tot 6 energie-arme appartementen voor 1- en 2- persoonshuishoudens. Wij streven ernaar om in het voorjaar van 2020 te starten met de transformatie van het pand. De appartementen komen beschikbaar voor de reguliere verhuur. 

Zodra de tekeningen voor het nieuwe ontwerp klaar zijn, informeren we de omwonenden en kan het bestemmingsplanwijziging en de omgevingsvergunning bij de gemeente worden aangevraagd. 

Locatie

Het pand staat aan de Kerkstraat 34 in Wijhe.