Verbouw Swaenewoerd

Het bestaande verzorgingshuis Swaenewoerd, met 56 kleine zorgeenheden, is verbouwd tot een appartementengebouw met 30 appartementen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
Afgerond
Type
Nieuwbouw
Projectnaam
Appartementen Swaenewoerd

Aanbod en verhuur

Aanbod en reageren in twee fases
SallandWonen heeft de 6 zelfstandige appartementen in twee fases aangeboden voor de verhuur, 3 in de maand mei 2015 en 3 in november 2015. 55+ers konden hierop reageren, waarbij 70+ voorrang kregen bij de selectie.

Verhuur
De 24 zorgappartementen worden door Zorggroep Raalte verhuurd en de 6 zelfstandige appartementen worden door SallandWonen verhuurd.

SallandWonen biedt de 6 appartementen aan via het reguliere woningaanbod, indien ze weer vrij komen. Het zijn royale serviceappartementen en heel geschikt voor senioren met een (toekomstige en/of beperkte) zorgvraag. Dit komt vooral door de aanwezigheid van Zorggroep Raalte en het Buurtcentrum op de locatie. 

 

 

Door de verbouw is het concept verzorgingshuis gewijzigd in een zelfstandig woongebouw met appartementen waar zorg geleverd kan worden. Zorggroep Raalte huurt 24 appartementen in het woongebouw bestemd voor cliënten met een zorgvraag. De 6 overige appartementen worden door SallandWonen verhuurd.

Ook het naastgelegen buurtcentrum heeft een verbouwing ondergaan. Zorggroep Raalte runt het buurtcentrum en zorgt samen met de gebruikers voor dagbesteding en tal van activiteiten. Dit buurtcentrum biedt vele mogelijkheden voor ontmoeting, samen eten en deelname aan tal van activiteiten.

 

Locatie

Swaenewoerd ligt in het centrum van Raalte. Met als naaste buur het nieuwe Buurtcentrum vanaf medio 2017 .