Verwijderen open verbrandingstoestellen

SallandWonen vindt het belangrijk dat huurders veilig kunnen wonen. Daarom zijn het afgelopen jaar de inspanningen van SallandWonen rondom Veilig Wonen vergroot. We gaan stapsgewijs de geisers , gaskachels en onveilige CR of VR-ketels uit de woningen halen.

Weergavetype

Kenmerken

Plaats
Raalte
Status
In uitvoering
Type
Onderhoud
Projectnaam
Open verbrandingstoestellen verwijderen

Open verbrandingstoestellen

We vervangen open verbrandigstoestellen voor een cv-installatie, wanneer de woning van huurder wisselt.
Maar we doen dit nu ook gepland in fases, waarbij we de medewerking van onze huurders vragen.

Huurders in woningen die nog geen CV-installatie hebben (of een oudere CR- of VR-ketel, die ook open verbrandingstoestellen (kunnen) zijn) kunnen een brief verwachten. Hierin uiten we onze zorg en wijzen we op de gevaren van deze zogenaamde 'open verbrandingstoestellen'. Want bij het gebruik van die toestellen bestaat er een risico op het vrijkomen van koolmonoxide. Koolmonoxide is zeer gevaarlijk en koolmonoxidevergiftiging gaat sluipend en langzaam. SallandWonen wil absoluut voorkomen dat haar huurders aan koolmonoxide worden blootgesteld. Daarom krijgen alle huurders met een open verbrandingstoestel een aanbod om de apparaten te vervangen voor veilige exemplaren. Dit doen we tegen een huurverhoging. Wil de huurder dit niet? Dan plaatsen wij een CO-melder (koolmonoxidemelder) of soms ook een hittemelder.

ITR - Installatietechniek Raalte voert deze werkzaamheden voor ons uit. 

Kijk voor meer informatie over veilig wonen en de voorwaarden bij vraag & antwoord Veilige Woning.

Heeft uw woning ook nog geen cv-ketel? Meld dit dan bij ons! 

  

 

Locatie

De huurders met een open verbrandingstoestel (geiser en/of gaskachel) uit de onderstaande dorpen hebben al een voorstel gehad om deze te (laten) vervangen voor een cv-ketel. 

Broekland, Heeten, Luttenberg, Nieuw Heeten, Mariënheem, Olst, Wesepe, Wijhe.