Kom een kijkje nemen in het verbouwde pand op de hoek Kerkstraat/Langstraat in Wijhe

Open huis op 8 december van 12.00 tot 13.30 uur.

Centrum Wijhe nog mooier
Verbouw karakteristieke panden hoek Kerkstraat/Langstraat klaar met behoud van historische gevels

Open Huis
Op zaterdag 8 december wordt het pand feestelijk geopend. Alle belangstellenden hebben dan van 12.00 tot 13.30 uur de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de winkelruimte en de woningen aan de Langstraat 60. Dan is het ook mogelijk meer informatie te krijgen over de archeologische vondsten.

Historische gevels
De eigenaar van de panden, Bouwbedrijf Hemeltjen, sloopte met eerbied voor het oorspronkelijke beeld, twee winkelpanden en een voormalige tandartspraktijk aan de Langstraat en een dubbel pand aan de Kerkstraat. In overleg met erfgoedorganisatie Het Oversticht en de gemeente is besloten de gevel met de meest authentieke details te restaureren en de andere weer op te bouwen met oorspronkelijke details.

Winkelruimte
Achter deze gevels realiseerde Hemeltjen winkel- en woonruimte met modern comfort geschikt voor de toekomst. Het ontwerp is van Marcia Mulder van 52Noord uit Olst. De winkelruimte beslaat 330 vierkante meter. Op verzoek van Het Oversticht hebben de drie panden aan de Langstraat hun eigen voordeur behouden. Hierdoor kunnen er ook drie kleinere winkels komen. De winkelruimte is te koop of te huur!

Woonruimte
De gerealiseerde appartementen zijn verkocht aan woningcorporatie SallandWonen. De appartementen zijn bestemd voor de sociale verhuur en zijn gemiddeld 65 m2 groot. Er zijn twee slaapkamers, een buitenruimte  en een individuele berging op de begane grond. De appartementen worden straks bewoond door cliënten van Stichting Ygdrasil.

Geschiedenis Wijhe
Na de sloop is archeologisch onderzoek gedaan, omdat de plek behoort tot de oude kern van het dorp en ligt in de directe omgeving van de kerk. Er zijn bijzondere dingen gevonden tijdens dit onderzoek. Tijdens het open huis zijn de vondsten te zien.  

Overzicht