Kunnen de zonnepaneelinstallaties van Wocozon datalekken?

Regelmatig verschijnen er berichten in de media over de gevaren van datalekken via zonnepanelen. Wij kunnen u geruststellen: bewoners met een installatie van Wocozon lopen dit gesignaleerde gevaar NIET! Dat lichten wij u hieronder graag toe.

Wij hebben bewust gekozen voor een compleet losstaande wijze van uitlezen, die NIET aangesloten is op het thuisnetwerk van een bewoner.

Om de zonnepaneelinstallatie dagelijks te kunnen monitoren, is een “Wocozon-zonnepanelenmeter” geplaatst. Deze meter meet uitsluitend de opgewekte stroom en wordt door ons rechtstreeks uitgelezen via een eigen data verbinding (middels GSM - SIM-kaart).  Daardoor is de gehele installatie NIET gekoppeld aan 't internet van de bewoner, dus ook niet met hun privacygevoelige gegevens.

De Wocozon-zonnepanelenmeter staat dus los van de bewoner en werkt zelfs als de bewoner geen internet heeft. Bij wisseling van huurder gaat de monitoring in de woning dus ongehinderd door.

Heeft u nog vragen over de exacte technische details van de Wocozon-installaties en haar datacommunicatie?  Neem gerust contact met ons op.

 

Overzicht