50% van de huurwoningen voorzien van zonnepanelen

PERSBERICHT

Zonnepanelen zijn inmiddels niet meer alleen aantrekkelijk voor mensen met een eigen huis. In 2015 is woningcorporatie SallandWonen daarom een samenwerking aangegaan met Wocozon. SallandWonen was daarmee de eerste grote woningcorporatie die gestart is met het plaatsen van zonnepanelen van Wocozon. Het doel van SallandWonen was om minimaal 50% van de sociale huurwoningen van zonnepanelen te voorzien. 
 
Deze mijlpaal werd in september dit jaar bereikt. Daarmee is woningcorporatie SallandWonen koploper in Nederland en profiteert de helft van de huurders van SallandWonen van duurzame zonnestroom. Zonnepanelen maken het wonen aangenamer, goedkoper en maken ons minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. Om meerdere redenen een heel mooie mijlpaal voor SallandWonen en Wocozon dus.  
 
In cijfers per jaar: 

  • leveren 2500 daken voorzien van zonnepanelen gemiddeld 5.625.000 kWh op 
  • besparen 2500 huishoudens die gebruik maken van zonnestroom samen gemiddeld  337.500  
  • bespaart één huishouden daarmee gemiddeld 1462,5 kg CO(1kWh staat gelijk aan 0,65kg CO2) 
  • zorgende bewoners van SallandWonen er dus voor dat er zo’n miljoen kg CO2 (= 3500 ton)  minder wordt uitgestoten 

En daar zijn wij trots op! 

Wocozon bestaat sinds 2012 en faciliteert zonnepanelen voor sociale huurwoningen van woningcorporaties. Zo kunnen ook huurders volop meedoen aan de energietransitie. Wocozon neemt de investering, installatie en monitoring van de PV-installaties voor haar rekening, zodat de woningcorporatie volledig ontzorgd wordt. Hiermee is Wocozon dé niet-commerciële partner voor woningcorporaties. Wocozon bouwt zo samen met woningcorporaties aan een groener Nederland.  

SallandWonen is een actieve woningcorporatie in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe met ruim 5000 woningen in haar bezit. SallandWonen werkt aan duurzaam en betaalbaar wonen in Salland, voor mensen die daar zelf minder goed in kunnen voorzien.  
 
Bent of wordt u huurder bij SallandWonen en wilt u meer weten over hoe het werkt met zonnepanelen op uw dak? Dan vindt u hier alle informatie hierover. 

Bent u werkzaam bij een woningcorporatie en wilt u meer weten of geheel vrijblijvend kennismaken? Telefonisch is Wocozon bereikbaar via 085 744 1058 of mail ons: info@wocozon.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.