Groen Samen Doen

Om het afkoppelen van de regenpijp én het ontharden en vergroenen van de tuin echt te stimuleren, organiseert de Gemeente Raalte de campagne; Groen Samen Doen! 
De campagne heeft mooie initiatieven zoals het gratis laten ophalen van  tuintegels en de groenste burenchallenge.

Tegelophaalservice
Tegels eruit, bomen en planten erin. Zo maken we de tuinen in Raalte steeds groener.  De tegelophaalservice komt uw gewipte tegels gratis ophalen. Dan heeft u geen stortkosten. Aanmelden voor de tegelophaalservice kan tot en met zaterdag 6 november. Brengt u uw  tegels liever zelf weg? Dat kan ook! Vanaf zaterdag 16 oktober t/m zaterdag 6 november kunt u uw  tegels gratis brengen bij Hoogeboom Raalte. 
Lees hier meer over het aanmelden en de spelregels voor het ophalen van de tegels.

Groenste Buren Challenge. Worden jullie de groenste buren van de gemeente Raalte?
Samen met uw buren de hoofdprijs van € 5000,- winnen om de tuinen in de straat te vergroenen, brengt dat u gelijk op ideeën? Doe dan mee met de Groenste Buren Challenge van de gemeente Raalte. Met deze challenge worden buren uitgedaagd om het beste groenplan te maken voor het vergroenen van de voor- en achtertuinen in de buurt. Inleveren van het plan kan tot en met maandag 8 november. 
Lees hier wat er in het plan moet staan en wat de spelregels zijn.

Waarom gaan we de Gemeente Raalte vergroenen?
Door minder tegels en een groenere omgeving kan regenwater beter de grond in zakken en het groen zorgt voor verkoeling tijdens zomerse dagen. Hierdoor hebben we allemaal veel minder last van wateroverlast door hoosbuien, extreme hitte en langdurige periodes van droogte. Ook biedt groen een schuilplek aan bijen, vlinders en andere dieren. En een groene omgeving is ook gezonder. Het zorgt voor minder stress en betere concentratie.
Op de website Raalte Groen Samen Doen leest u meer over de campagne.