Het Coronavirus en onze maatregelen

Wij hanteren de voorschriften van het RIVM om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Persoonlijk contact vermijden wij zoveel mogelijk en werken daarom alleen nog op afspraak.

We willen het besmettingsgevaar zoveel mogelijk beperken. Met die reden proberen wij fysiek contact zoveel mogelijk te vermijden. Ons kantoor is daarom alleen geopend op afspraak. Natuurlijk kunt u ons mailen en bellen. Wij staan ​​u graag te woord. Bel ons op: 0572 348 348 of mail naar  klantencentrum@sallandwonen.nl

Heeft u een afspraak met iemand van SallandWonen bij u thuis ? Bereid u voor en neem goed de maatregelen door! 

We zetten de maatregelen die gelden voor u op een rijtje:

1. Ons kantoor is geopend op afspraak.

Heeft u een vraag voor SallandWonen? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bellen of een mail te sturen. Of maak een afspraak om bij ons op kantoor te komen. 

Het kan zijn dat de wachttijden bij de telefoon langer zijn dan u van ons gewend bent.

2. Reparaties / bezoek in uw woning 

We komen zo veel mogelijk gewoon bij u langs om de reparatie uit te voeren. Als u griep of verkoudheidsverschijnselen heeft, worden alleen noodreparaties uitgevoerd.

Hierbij hanteren we het coronaveiligheidsprotocol: Veilig werken in uw huis, hoe werkt dat?  Bekijk het hier! 

  • Als u een reparatie aanmeldt, vragen wij wel of deze later uitgevoerd mag worden.
  • Voordat we bij u langskomen, vragen we of u klachten heeft  (hoesten, koorts, verkoudheid)  Is dat zo? Dan maken we liever een nieuwe afspraak voor minimaal 2 weken later.
  • Blijkt toch iemand met verkoudheidsklachten in de woning te zijn als onze vakman langskomt? Dan vertrekt hij weer en maken we een afspraak voor een later moment. 
  • Blijkt er iemand ziek te zijn en is de reparatie noodzakelijk? Dan kijken we samen hoe we tot een oplossing kunnen komen.

een. We vragen of u klachten (verkoudheid, hoesten of koorts) heeft, voordat we binnenkomen in uw woning.
Is het antwoord ja? Dan gaat de afspraak niet door. Wij maken dezelfde dag een nieuwe afspraak voor minimaal 2 weken later.

b. Persoonlijke afspraken met onze medewerkers kunnen worden afgezegd
Het kan zijn dat persoonlijke afspraken met onze medewerkers niet doorgaan. Waar mogelijk doen we dit telefonisch.

c. Onze medewerkers schudden geen handen en houden afstand van gesprekspartners
Onze medewerkers schudden tijdelijk geen handen. Ze houden afstand van bezoekers en gesprekspartners. 

3. (schilder) Onderhoud aan uw woning?

Deze werkzaamheden aan de buitenzijde van uw woning willen wij graag voor u uitvoeren. Wij volgen het advies van het RIVM en nemen voorkomen maatregelen om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Uw en onze gezondheid staan ​​voorop!

Welke stappen volgen wij bij (schilder) onderhoud?
Stap 1: U ontvangt een korte waarin wij u over onze plannen informeren.
Stap 2: Een week voordat we onderhoud aan uw woning willen uitvoeren, neemt een medewerker van het betreffende onderhoudsbedrijf telefonisch contact met u op om de preventieve maatregelen tegen verspreiding van het virus met u door te nemen.
Stap 3: U kunt op dat moment aangeven of zij bij uw woning aan het werk mogen.

4. Groot onderhoud in de wijk Westdorp

Wordt aan uw woning op grote schaal onderhoud uitgevoerd? Dan heeft u een kort bericht ontvangen met informatie over de preventie maatregelen die wij treffen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wij vinden de veiligheid van onze huurders en van alle bouwmedewerkers heel erg belangrijk. 

Wij hanteren ook de maatregelen en voorschriften van het RIVM met betrekking tot hygiëne. Denk hierbij aan de persoonlijke hygiëne maar ook het gebruik van beschermende middelen en het schoonmaken van contactoppervlakken na gedane arbeid.

We houden onderling zo veel mogelijk afstand bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Hierdoor wordt er met minder mensen tegelijk in de woning gewerkt. Tijdens de werkzaamheden verblijf bewoners in een ander vertrek dan waar op dat moment wordt uitgevoerd. Hiermee beperken we de contacten tussen bewoner en de werklieden tot een minimum.

Na 1 juli 2020 - fase 2 hervat Naast de buiten- en kleine binnenwerkzaamheden, die half maart met maatregelen zijn doorgegaan, is nu ook het ingrijpende binnenwerk aan vloeren en badkamers in Westdorp fase 2 ook weer hervat! Maar we hanteren natuurlijk nog de nodige veiligheids-maatregelen. Daardoor duren de werkzaamheden binnen wel langer dan voorheen en bewoners, waar vloervervanging wordt gedaan, ook wat langer in de woonunits. 
 

 

5. Nieuwbouw
De bouw van nieuwbouwwoningen gaat zo veel mogelijk door. Wij volgen de adviezen van het RIVM en nemen preventieve maatregelen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen.

 

 

Nieuwsarchief