Kantoren boven Kulturhus Raalte worden woonplekken

SallandWonen heeft plannen om de kantoorruimte op de 1e en 2e verdieping van het Kulturhus, aan de Passage in Raalte te transformeren in appartementen. SallandWonen is eigenaar van dit pand. En is als sociale verhuurder voortdurend op zoek naar plek voor de bouw van betaalbare woningen van een goede kwaliteit in een leefbare omgeving. Door deze ruimten, die nu verhuurd worden als kantoren, om te bouwen naar woningen, maken we hiermee een mooie slag.

Verbouwplannen en planning
Er liggen plannen op de tekentafel voor 16 appartementen geschikt voor 1- en 2-persoonshuishoudens. De komende tijd gaan we deze plannen verder uitwerken in overleg met gemeente Raalte. We hopen in 2023 te starten, zodat in 2024 de nieuwe huurders in het gebouw wonen.

Onze doelstellingen
Met deze verbouwing realiseren we duurzame huurappartementen dicht bij winkels en andere voorzieningen. En geven wij invulling aan onze missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte in Salland.

Wonen doen we samen
‘‘We zijn al een tijdje in overleg met de huurders van de kantoorruimtes. Het vertrek bij het Kulturhus is nog niet voor alle partijen eenvoudig, maar we hopen dat ze snel een andere plek vinden”, vertelt Marijke Kool, directeur-bestuurder.

Op de hoogte blijven
Bij 'Onze projecten' informeren we over de plannen en de voortgang van ‘Nieuw wonen aan de Passage’ en volg ons op Facebook. Men kan zich op voorhand niet inschrijven als geïnteresseerde voor deze woningen. Zodra we zover zijn, bieden we de appartementen aan via het reguliere woningaanbod.