Meer kans op een betaalbare huurwoning voor woningzoekenden uit de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe

Vanaf 1 september 2022 maken woningzoekenden die wonen in de gemeente Raalte of Olst-Wijhe meer kans op een huurwoning van SallandWonen. Omdat alleen zij, die voldoen aan deze voorwaarden, kunnen reageren op een lotingwoning. Hiermee geeft SallandWonen woningzoekenden uit het werkgebied van SallandWonen meer kans van slagen bij het zoeken van een betaalbare huurwoning.

Meer kans bij woningaanbod
Het grootste deel van het woningaanbod bieden we aan via ‘Inschrijftijd’. Dat betekent: hoe langer men ingeschreven staat, hoe meer kans op een woning. In 2015 is de ’Lotingsmodule’ erbij gekomen, om starters en spoedzoekers ook kans te geven op een woning. We bieden 15% van onze woningen aan via de lotingsmodule. Door de nieuwe voorwaarden bij lotingswoningen, die per 1 september 2022 ingaan, krijgt specifiek de woningzoekende uit ons werkgebied nog meer kans om in aanmerking te komen voor een betaalbare huurwoning.

Op onze website staat vermeld welke voorwaarden er precies bij horen.
Lees hier meer over op woningzoeken.sallandwonen.nl

Bent u spoedzoeker?
Daarnaast bieden we soms ook woningen aan via de ‘Direct te huur-module’. Hierbij geldt: wie het eerst reageert en voldoet aan de inkomens-/leeftijd voorwaarden, krijgt per direct de woning. Een woning wordt soms via de direct te huur-module aangeboden, omdat na de vorige aanbiedingen geen kandidaat is gevonden. Ook een mooie kans voor een spoedzoeker.

Woningcrisis vraagt om actie
De huidige krapte op de woningmarkt vraagt om snelle en innovatieve actie. Daarom bouwt SallandWonen volop nieuwbouwwoningen, benutten we mogelijkheden om kantoorgebouwen te verbouwen tot woonruimten en hebben we het Deelhuus-concept ingevoerd. Maar we werken ook vooruit, door samen met gemeenten de mogelijkheden voor nieuwe nieuwbouwlocaties en versneld bouwen te bespreken. Om zo snel mogelijk betaalbare en duurzame woonplekken te vinden voor de woningzoekenden.