Nu ook buitengewoonthuiswoningen in Heino

Persbericht

Aan de Haarstraat in Heino gaat Aannemersbedrijf Valk B.V. uit Daarle 6 “buitengewoonthuiswoningen” bouwen voor SallandWonen. Deze woningen zijn zeer geschikt voor 1- en 2-persoons huishoudens, zowel voor jongeren als voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen.

Valk is eigenaar van een perceel aan de Haarstraat in Heino. Op deze plek staan nu een kantoorpand (een voormalige gymzaal) en een gedateerde vrijstaande woning. SallandWonen en Valk hebben samen de mogelijkheden onderzocht voor deze locatie, nadat de gemeente had aangegeven dat deze plek een woonbestemming mag krijgen. Er is nu een haalbaar plan gemaakt dat uitgaat van 6 energieneutrale buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen en de verbouwing van de voormalige gymzaal tot huurappartementen. SallandWonen verhuurt de 6 buitengewoonthuiswoningen in de sociale sector. De huurappartementen in de voormalige gymzaal zullen door Valk zelf worden verhuurd in de vrije sector.

Naast Heeten, Broekland, Zonnekamp-Oost, Raalte en nu ook in Heino
Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen is erg blij met de mogelijkheid nu ook in Heino de buitengewoonthuiswoning te bouwen. “Er is veel behoefte aan woningen voor 1- en 2- persoonshuishoudens in Salland en dus ook in Heino.” We worden hier veel over gebeld door mensen uit Heino. We bouwen deze energieneutrale woningen op dit moment al in Heeten, Broekland, in Zonnekamp Oost in Olst en op de Hartkamplocatie in Raalte. Fantastisch dat we nu ook aan de slag kunnen in Heino!”

Ook Hans Valk is verheugd met de overeenkomst. “Er is veel behoefte aan huurappartementen”, zegt Valk. “Het is mooi dat gedateerde panden een andere bestemming krijgen of plaats maken voor moderne woningen in deze tijden van krapte op de woningmarkt.”

Op woensdag 4 december hebben Hans Valk van Aannemersbedrijf Valk B.V. en Marijke Kool van SallandWonen de samenwerkingsovereenkomst voor dit project getekend.

Buitengewoonthuiswoningen
De 'buitengewoonthuiswoning' is een compacte woning die geschikt is voor oud en jong. Je kunt er als starter prima (samen)wonen. Als oudere kun je er als het nodig is lang zelfstandig thuis wonen. Er is rekening gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift. De deuren zijn breed en de hal is ruim voor het geval er een scootmobiel moet worden geplaatst.

Geïnteresseerden voor de buitengewoonthuiswoningen kunnen op de website www.sallandwonen.nl/onze-projecten volgen wanneer de bouw start en het wanneer de woningen worden aangeboden voor de verhuur. Voor de appartementen in de vrije sector kan contact opgenomen worden met Valk via aannemersbedrijf@valkdaarle.nl.