Nieuw logo

We blijven ook in de toekomst elke dag ons best doen voor de huurders en woningzoekenden in Salland. We sluiten het vieren van onze verjaardag af met de introductie van een nieuw logo. Met dit logo laten we zien waar we voor staan! 'Veilig wonen', 'duurzaam wonen' en 'wonen voor iedereen' > buiten gewoon thuis. 

Bekijk hier ons filmpje over het nieuwe logo en waar we voor staan  

Uitleg over het logo

Voor het ontwerpen van het logo hebben we het CIBAB benaderd. SallandWonen was benieuwd hoe jonge mensen, de komende generatie, datgene waar we voor staan vorm zouden geven in een logo. Owen Winkel, derde jaars student die de richting Creative Technology volgt, heeft de opdracht uitgevoerd. Met onze wensen in het achterhoofd, kwam Owen met een presentatie om zijn ontwerp en zijn idee erachter aan ons te presenteren. Wij waren aangenaam verrast met de frisse en vrolijke uitstraling en het heldere beeldmerk. 

"Voor het nieuwe logo van SallandWonen wou ik twee elementen vertonen, 'buiten' en 'gewoon thuis'. 'Buiten' is vertaald naar de vrijheid, duurzaamheid en vriendelijkheid bij SallandWonen. Het element 'gewoon thuis' staat voor je thuis voelen uiteraard, simpelweg een dak boven je hoofd, maar ook alle vormen van gemak die daarbij komen. Bij de verbinding van de twee elementen staat de buurt en de gemeenschap binnen Salland centraal.

De halve cirkel staat voor de aarde en het dakje staat voor thuis.

Voor de totale vorm van het logo wou ik iets simpels vormgeven, strak, geometrisch, bold en opvallend. Dit zodat het logo tussen alle anderen er tussenuit springt en ook zodat het erg makkelijk toepasbaar is.

Omdat de vorm zo strak en bold is wou ik in de kleuren subtiel zijn. De groene en blauwe kleuren als lucht en aarde staan voor duurzaamheid, vriendelijkheid en zijn samen ook modern", verteld Owen Winkel.

 Welke logo's gingen hieraan vooraf?