Woning opleveren bij huuropzegging

Als u gaat verhuizen, is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. Hieronder leest u wat er van u verwacht wordt.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Tijdens een voorinspectie loopt een opzichter Wonen samen met u door de woning. Hij vertelt wat in en on uw woning kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren.

U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van deze voorinspectie. In de bevestiging leest u ook wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt.

Meer informatie leest u in de ''Folder Checklist opleveren woning'. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

U kunt proberen iemand te machtigen. Meldt schriftelijk aan ons wie namens u bij de voorinspectie aanwezig is. Ook moet hij/zij zich legitimeren. Kan er echt niemand aanwezig zijn? Bel dan om de afspraak te verzetten.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op de 'Herstellijst vertrekkende huurder' moeten klaar zijn. Deze herstellijst ontvangt u ná de voorinspectie.

Meer informatie leest u in de ''Folder Checklist opleveren woning'. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie vertelde de opzichter Wonen u hoe u uw woning moet opleveren. Blijkt dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening.

Meer informatie leest u in de 'Folder Cecklist oplevering woning'. De folder vindt u op de pagina Huurders informatiefolders.

Ik ga verhuizen, moet ik mijn milieu- of afvalpas in de woning achterlaten?

Ja, de pas moet u in de woning achterlaten voor de nieuwe bewoner.

Ik ben vergeten de meterstanden op te schrijven. Hebben jullie die voor mij?

Ja, u kunt ons hierover bellen.

Uw vraag is niet beantwoord of u kunt de juiste informatie niet vinden? Stel hieronder uw vraag en wij beantwoorden deze zo spoedig mogelijk.

Stel een vraag