Ik zoek een woning

Inschrijven, zoeken en reageren op een huurwoning of garage van SallandWonen doet u vanaf nu via 'De Woningzoeker'. Hét woningaanbodsysteem van nog 7 andere woningcorporaties. Hierdoor wordt uw zoekgebied groter. Want u kunt dan met uw inschrijving bij SallandWonen ook zoeken en reageren op woningen in de omliggende gemeenten van de gemeente Raalte en Olst-Wijhe.

We leggen u op de volgende pagina uit hoe we omgaan met het aanbieden (te huur zetten) en het toewijzen (wie in aanmerking komt om een woning te kunnen huren). Hier leest u dat ons toewijzingsbeleid hetzelfde is gebleven, of soms nét iets anders is!  

Op de website van De Woningzoeker leest u hoe het werkt bij het inschrijven, zoeken en reageren op een woning.
Of lees de flyer 'Op zoek naar een huurwoning via De Woningzoeker, Hierin leest u het in het kort wat u moet weten en doen. 

Ga direct naar het woningaanbod op De Woningzoeker

Huurt u al een huis van SallandWonen?

En wilt u uw huurwoning ruilen of doorstromen naar een andere woning van SallandWonen? Dat kan ook! Lees verder bij Woningruil en Doorstroomwoning.

Bent u met spoed op zoek naar een huis?

Dan kan tijdelijk huren ook een mogelijkheid zijn. 
1. Misschien heeft u geluk om tijdelijk te kunnen huren. De woningen voor tijdelijke verhuur bieden we NIET aan via ons woningaanbod, maar vindt u hier
2. Of kunt u gebruik maken van het Parentshouse, de tijdelijke oplossing bij scheiding.

Wilt u uw eigen huurwoning kopen? 

Lees dan op deze pagina hoe wij hiermee omgaan.   

Of een voormalige huurwoning van SallandWonen op de vrije markt kopen?

Weet dan dat we voorrang geven aan onze huurders.
Lees hier over de voorrangsregeling en de voorwaarden