Parentshouse

Het Parentshouse biedt tijdelijke huisvesting voor één van de ouders die, ten gevolge van een scheiding of relatie-time-out, geen woonruimte kan vinden in de buurt van de kinderen. Het Parentshouse is bestemd voor de inwoners uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte.

Veel gevraagd over Parentshouse

Kom ik in aanmerking voor het Parentshouse?

Algemeen

Om voor het parentshouse in aanmerking te komen moet u woonachtig zijn in de gemeente Raalte of de gemeente Olst-Wijhe. U zit in een situatie van echtscheiding/relatiebreuk, en u heeft kinderen en behoefte aan een time-out.

U kunt zich aanmelden door het 'Aanmeldformulier Parentshouse' in te vullen en aan ons toe te sturen. Wij nemen uw aanmelding vervolgens in behandeling.

Hoe lang kan ik in het Parentshouse verblijven?

Algemeen

De minimale verblijfsduur in het Parentshouse is 3 maanden, de maximale verblijfsduur is 1 jaar.

Raak ik mijn inschrijving kwijt als ik tijdelijk in het Parentshouse ga wonen

Algemeen

Nee, u houdt uw inschrijving bij SallandWonen als u tijdelijk in het Parentshouse verblijft.

Mogen mijn kinderen ook meeverhuizen naar het Parentshouse?

Algemeen

Nee, het is niet de bedoeling dat kinderen in het Parentshouse komen wonen. Logeren is wel mogelijk.

Hoeveel appartementen zijn er in het Parentshouse?

Algemeen

Het parentshouse bestaat uit 5 kamers (20 tot 28m2 per kamer), een gemeenschappelijke keuken en 2 badkamers. . In het gebouw zijn tevens een wasmachine en droger aanwezig. De huurprijzen van de appartementen liggen tussen de 390,-- en 490 euro per maand, inclusief gas/water/electra en internet. De kamers worden gestoffeerd verhuurd.

Heb ik recht op huurtoeslag als ik in het Parentshouse woon?

Algemeen

Nee, u kunt geen huurtoeslag aanvragen als u in het Parentshouse woont. Dit komt omdat het Parentshouse een zogenaamde "onzelfstandige woonruimte" betreft. U deelt samen met de andere bewoners de voordeur en sanitaire voorzieningen.