Nieuw wonen aan De Passage - centrum Raalte

KUL-TUR-HUS wordt ROAL-TUR-HUS

SallandWonen is bezig om de kantoorruimte op de 1e en 2e verdieping van het Kulturhus, aan de Passage in Raalte te transformeren tot appartementen. SallandWonen is eigenaar van dit pand. En is als sociale verhuurder voortdurend op zoek naar plek voor de bouw van betaalbare woningen van een goede kwaliteit in een leefbare omgeving. Door deze ruimten, die nu verhuurd worden als kantoren, om te zetten naar verhuur van woningen, maken we hiermee een mooie slag.

Verbouwplannen en planning
Er komen 18 appartementen geschikt/bestemd voor 1- en 2-persoonshuishoudens. We zijn gestart in 2023 met de verbouwing, zodat in 2024 de nieuwe huurders in het gebouw wonen.

Onze doelstellingen
Na de verbouwing hebben we er 18 duurzame huurappartementen bij, dichtbij winkels en andere voorzieningen. Door deze kantoorruimten om te zetten naar woonruimte, geven wij invulling aan onze missie om te zorgen voor duurzame en betaalbare woonruimte in Salland. Zo wordt het KUL-TUR-HUS het ROAL-TUR-HUS.

Op de hoogte blijven
Via deze plek - de projectpagina ‘Nieuw wonen aan de Passage’ - houden we u op de hoogte van de voortgang. En volg ons op Facebook.

 

Verhuurinformatie

Kan ik hier wonen?

Zodra de huurprijzen en de maximale inkomensgrenzen bekend zijn, plaatsen we dit op deze pagina. Net als de verhuurplanning.

Goed om te weten als u minder goed ter been bent:
De afstand van de gezamenlijke fietsenberging naar de hoofdtoegang is ongeveer 130 meter. Voor mensen die minder goed ter been zijn, maar nog wel fietsen of een scootmobiel hebben kan dat een bezwaar zijn. U moet dan om het gebouw heenlopen om via de hoofdtoegang het gebouw naar binnen te gaan.  De gezamenlijke bergingen zijn aan de kant van de Schapenstraat. De hoofdtoegang is aan de Passage.

Ik wil er graag wonen! Wat kan ik doen?

Zodra we zover zijn, bieden we de appartementen aan via ons woningaanbod op De Woningzoeker. U kunt dan reageren als u belangstelling heeft om te huren. U kunt zich niet op voorhand aanmelden als geïnteresseerde voor déze appartementen.
Denkt u eraan dat u ingeschreven staat als woningzoekende om straks te kunnen reageren? Inschrijven, zoeken naar en reageren op een woning doet u vanaf deze plek. 

Plattegrondtekeningen

1e verdieping - appartement 1 t/m 9 
2e verdieping - appartement 10 t/m 18  
kelder met 18 bergingen
begane grond - met hoofdingang, trappenhuis en lift naar de woonruimten